fredag 17 december 2010

Sjukstuga

Fy tusan vad dåligt jag mår. Har vaknat säkert hundra gånger i natt och frösit, svettars om vartannat. Ont i kroppen och feber. Det hade inte kunnat komma olägligare. Men tack o lov att Teddy hunnit hem, för att ta hand om Li ensam nu hade jag aldrig fixat. Har proppat i mig lite alvedon och druckit saft. Hungrig är jag egentligen, men usch för o äta när man är sjuk, det sista jag vill. Får kanske försöka trycka i mig en pizzabulle. Utan mat o näring kommer jag aldrig bli frisk.

Nu sover Li och Teddy var tvungen att köra till stan en snabb runda. Jag ska passa på o vila jag med nu, så jag orkar vara uppe sen.

torsdag 16 december 2010

Äntligen!

Nu har jag äntligen min stora älskling hemma hos mig igen. Li blev så jäkla glad av att se honom, jag med såklart! Stackarn har kört i över sju timmar i snökaos för att komma hem. Men hemma är han, och nu släpper jag inte iväg honom igen, på länge länge! Vi har haft myskväll dagen till ära. Bakad potatis med kyckling o grönsaker, gottis o mys. Lillfisen somnade vid lite i tio idag igen. Det kanske vänder nu? Behöver kanske inte hålla henne vaken till 11-12 om kvällarna för att få henne o sova en stund längre om morgonen. Hoppas! Nu ska jag bestämma mig för vilka skor jag ska beställa. Teddy röstade på numer ett, och jag hade faktiskt tänkt mig dom från allra första början, så jag får se. Men det finns ju sååå många snygga! Numer tre är egentligen mina favoriter (precis som dina Johanna) men fy så dyra.. Får se om man kan övertala herrn, för då blir det dom!

Imorgon blir det till att mysa här hemma, ta igen förlorad tid! Helgen är fullbokad och det stressar mig lite. Men på ett eller annat sätt ska vi nog få ihop det!

En utsövd prickig bebis och en pigg morsa!

Natten var helt fantastisk! Li åt första gången vid 6, sen sov vi till nästan 12! Hon har alltså sovit från halv 21.30- ca 12.00. Gud vad pigg o glad jag är nu! Känner att idag kommer jag orka hur mycke som helst! Och Lisen är på mycke bättre humör idag med, tack och lov. Nu sitter hon i sin älskade gunga och tittar på tv. Har precis klämt en flaska ersättning. Jag dricker kaffe och smågråter till Sjukhuset på tv 8, förlossningsdelarna. Allt som har med barn o göra gör mig så blödig. Kanske inte så värst konstigt, men gud så jag kan gråta. Ibland kan jag gråta utav lycka bara Li gör något nytt, eller ens bara tittar på mig. Fjantmorsa, men det skiter jag i!

Li har blivit alldeles småprickig på hela kroppen inatt. Värst är det under hakan. Man är ju där o torkar flera gånger om dagen, eftersom hon dregglar så. Jag vet inte vad det beror på, men det ska väl inte vara farligt? Kan ju vara värmeplitor med, hon blir så lätt varm. Och så har jag börjat duscha henne ganska ofta med. Iallafall 3 gånger/ vecka. Läste i en Libero broschyr att en bebis som inte börjat krypa ska bada 2- 3 gånger i veckan. Det hade jag ingen aning om heller, då jag alltid hört att man inte ska bada dom för ofta. Usch, denna bebisdjungel gör en tokig ibland!

Hjälp!?

Jag behöver hjälp! Eftersom det älskade odjuret (Kenzo) här hemma är glad för att tugga på skor, måste jag nu ha ett par nya, varma vinterskor! Men jag kan inte bestämma mig för vilka! Jag har suttit hela kvällen och velat fram och tillbaka, men jag kan verkligen inte komma fram till vilka! Så, har du 2 sekunder över skriv en kommentar om vilka skor nedan som är absolut snyggast!






Jag skulle så gärna vilja beställa ett par uggs till Li med, men fy så dyra dom är! Med tanke på att hon endast kommer kunna använda dom ett par månader får det vänta till nästa år. Då kommer hon ha lite mer glädje utav dom, då hon förmodligen kommer kunna springa omkring och busa i snön!

onsdag 15 december 2010

Bak, bad och bus!

Sista natten utan Teddy inatt! Gud så jag längtar efter honom nu. Och Li med. Hon har varit så gnällig igår och idag, ätit dåligt och varit lite matt på något vis. Hon somnade redan vid halv 10 idag. Så tidigt somnar hon nästan aldrig, så vi får väl se hur natten blir. Håller tummarna för en bra natt, så jag orkar vara uppe med Teddy imorgon kväll när han kommer hem.

Idag har varit en lång dag. Li vaknade av Amandas alarm i morse. Jag blev så arg, för så tidigt vaknar vi aldrig annars, så Amanda fick ta med henne ner så jag fick sova en stund till. (Man får utnyttja de resurser man har) Sen när jag vaknade hade jag och Lisen mys, som bara vi kan. När hon sov bakade jag pizzabullar. Har velat göra det så länge nu, så idag tog jag tag i det. Trodde jag skulle få springa mellan köket och tvrummet hela tiden, men Li sov i FYRA!!!!! timmar. Så länge sover hon aldrig annars om dagarna. Jag tittade till henne hela tiden. Man blir ju lite nojjig när vissa saker skiljer sig så markant från det vanliga. Sen när hon vaknade var hon på bra humör i 5 minuter (kändes det som) När Amanda och två utav hennes kompisar kom var hon ingen glad bebis alls. Konstigt är det, hon är ofta grinig när vi har besök, speciellt utav folk som inte brukar vara här. Det är precis som att hon blir stressad och orolig. Undra vad det kan bero på? Hon är inte supermammig som hon var ett tag innan, men kinkig blir hon. Det går väl över.

Som jag skrivit innan har jag börjat duscha med Li, eftersom hon hatar att bada i badbaljan. Hon känner nog sig otrygg i den, när jag inte är så nära. Men i duschen idag gick det så himla bra. Jag blev så stolt över henne. Hon lekte med vattnet och var så faschinerad, hon skrattade till och med. Så nu börjar det kanske släppa lite. Jag måste gå och bada med henne snart. Det sista jag vill är att hon ska vara rädd för vatten. Jag längtar ju så efter sommarn, så vi kan bada och busa en massa. Tiden går så fort, rätt vad det är så är det juli, Li fyller ett år och värmen är här. Då får jag väl äta upp att jag skrev att jag längtade.

Nu ska jag snart lägga mig. Vill att det ska bli torsdagkväll, så jag kan få pussa på min stora älskling!

tisdag 14 december 2010

En dag passerad

Nu är en dag utan pappa Teddy över. Har ju haft sällskap av Amanda under större delen av dagen, så ensam har jag sluppit vara. Har inte fått vidare mycke gjort. Blev soppa på burk och nachochips till middag. Känns ynkligt, men gott var det! Hunnit promenera en runda med vovven har jag gjort. Rena rama skridskobanan var det. Sägs att kommunens pengar de lägger på snöröjning är slut, och vi är bara i mitten utav December. Bådar inte vidare gott. Att ge sig ut med barnvagnen på dessa gatorna är inget allternativ då jag knappt lyckades hålla mig på benen utan. Nu låter jag som en 65 årig pensionär som inte kan annat än klaga på allt mellan himmel o jord. Men dåligt är det allt.

Geniknölen har fått arbeta lite idag med. Hjälpt systeryster med plugg- arbetsmiljö o säkerhet, inte min starka sida, men nu är det mesta gjort. Lisen har vaknat två gånger sedan läggning redan. Bäddat för en dålig natt? Hoppas inte. Får se vad morgondagen bjuder på. Ett besök på svärtingtorpsgatan ska det definitivt bli, klarar mig inte en dag till utan.

måndag 13 december 2010

Ensamma

Nu är det bara jag och Lisen hemma. Stackars Teddy körde vid 6 imorse, och är fortfarande påväg. Det gjorde ont i hjärtat imorse när vi sa hejdå. Men det är kanske nyttigt att vara ifrån varandra lite. Få sakna varandra. Men stackars honom som inte kommer få träffa Li på hela veckan. Nej, får se till att sysselsätta mig så att tiden går fort. Amanda ska ju vara inneboende, men hon har ju skola med. Tack och lov för att Carro kommer hem inatt, så jag kan få träffa henne imorgon! Denna veckan har jag verkligen märkt vilken skillnad hon gör när hon är hemma, man har ju alltid någon att prata med, och att gå dit tar max 5 minuter! Nej, så det är ju alltid något positivt!

Jag och Li har mysmorgon här hemma. Men nu börjar jag bli rastlös! Ska nog ta och städa av här hemma. Det är så mycke roligare när det är fint omkring en hemma. Ska kolla lite på inredning till Lis rum också. Funderar på att börja på det nu i veckan. Det om något är sysselsättning! Och man får väl passa på när det är någon som kan passa Li de stunder det behövs!






Finaste älsklingen min. Så stor tjej nu!