torsdag 8 september 2011

En helt vanlig onsdag

Idag har vi inte fått något gjort här hemma. Började dagen med att försova mig. Hade ställt klockan med väck som man är stängde jag av den i sömnen. Vaknade upp vid 11 (ja, min dotter är en sömntuta, precis som mig) och Frida skulle vara här vid halv tolv. Stress, upp, byta blöja, fixa kaffe, ge Li välling och så var dagen igång. Spenderade många timmar tillsammans med min äldsta vän och en gnällig dotter. Tror jag hunnit med minst 10 koppar kaffe under dagen. När Teddy vaknat körde jag och Frida o tittade på våran lokal, och hon blev förtjust! Ska tillägga att hon är en väldigt hård kritiker gällande det mesta, så det var verkligen win! Efter jobb kom pappa, sen mamma och sist men inte minst Amanda och Pontus. Lagade lite mat tillsammans med de sist nämnda, kyckling wok o ris. Har nog aldrig sett Li äta som hon gjorde. En glupsk vilde som inte ens hade tid att använda skeden utan tryckte in mat i munnen för glatta livet. Älskade lilla barn! Med andra ord har vi inte hunnit sköta allt på the to do list idag. Det får göras imorgon helt enkelt. Ska också tillägga att lilla damen inte sovit en blund under hela dagen.

Nu har Teddy åkt till jobbet och jag intagit min plats i sängen tillsammans med den obligatoriska kvällskoppskaffen och min absoluta favorit teknikpryl Samsung taben! Tänker aldrig mer använda en dator.

tisdag 6 september 2011

Hjälp och försvunnet inlägg

Jaha, ser att inlägget jag skrev igårkväll inte publicerades, och inte går att hitta någonstans? Kul! Iallafall, jag behöver hjälp. Jag är helvilse i barndjunglen, skojar inte. Om någon med barn läser, så snälla hjälp. Vilken vinteroverall ska jag välja till donnan här hemma? Är inne på antingen Molo Polaris, eller en Didriksson. Ska jag välja någon utav de, eller inte? Och ska jag välja de för mindre barn, eller från storlek 80 (tror jag de är?) Jag har samma problem med vinterskor. Asså, hur fan ska jag kunna välja? Värstingmodell eller inte? Jag blir galen. Så snälla, hjälp!

Kan ju passa på att uppdatera lite om läget här hemma när jag ändå är i farten. Li är fortfarande mega förkyld, stackarn. Lilla näsan bara rinner o rinner. Nätterna är väl lite sisådär, har varit med om värre. Det blir en hel del gnäll om dagarna, men förståligt är väl det. Har iallafall haft lite barnvakt idag ett par timmar på eftermiddagen. Jag och Teddy slet som djur nere i lokalen (som jag just nu bara vill spy på, om msn får säga så.) Hann klart med en hel del, o kör vidare imorgon. Det gäller att passa på när man kan. Denna veckan har varit tuff, med många sjuka, och en krasslig bebis. Men, det finns inte mycke att göra. Imorgon blir det till att handla material, men först ska jag hinna med en date med Frida, äntligen. Just ja, vad är det med folkmo passa tider? Idag väntade jag i 40 minuter på sotaren, som inte hjälpte mig ett dugg! Onödigt kan jag tycka, men jag hann med lite grann under väntetiden. Nu får jag stänga ner här, en liten tjej bökar o är orolig. Lite näsdroppar och ett sug med världens bästa "Näsfrida" gör nog susen!
Godnatt

söndag 4 september 2011

Li 14 månader

Tiden går fort när man har roligt. Vårat första år tillsammans med Li har gått i raket fart, det säger väl allt? Tänkte skriva ner lite om våran tjej, mest för min egen skull, har märkt hur fort man glömmer alla de där småsakerna man innan sa att man skulle minnas föralltid!


Vid 11 månader tog hon sina första stapplande steg. Vid nästan exakt 1 år gick hon 10- 15 steg själv. En månad senare gick hon mellan allt och hela tiden. Idag går hon hela tiden och småspringer när man jagar henne eller hon har bråttom!

Hon dansar till all musik.

Favorit maten är pasta, i alla former. Pizza kan hon äta upp till 2 slajsar, MUMS!

Hon härmas med allt, våran lilla apa.

Hon sover alltid minst 12 timmar om natten (förutom när hon är sjuk)

Har varit riktigt sjuk med 41 graders feber en gång. Kände inte igen lilla trollungen alls.

Hon har en enorm vilja och ett humör som inte är ifrån denna värld! Det är alltid antingen eller, precis som sin mamma!

Favorit leksaker är allt som låter, ju mer desto bättre!

Älskar gosedjur.

Är bästa kompis med Kenzo, våran rottweiler. Dom går efter varandra dagarna i ända. Kenzos vilohörna är Lis favorit ställe, där kan dom sitta tillsammans hur länge som helst!

Ibland det bästa hon vet är att åka gräsklippare med sin pappa.

Gillar fortfarande inte att bada själv i balja/ badkar. Att duscha går däremot bra.

Favorit personen är mormor, och har alltid varit!

Vaknar sällan innan 10!


Det finns säkerligen en herrans massa jag glömt, men det får vara såhär sålänge! Ska försöka få några timmars sömn nu. Stackars liten är så förkyld o vaknar hela tiden. Natten som gick var riktigt kämpig för mig eftersom Teddy jobbade. Han var hemma vid 12 i middags, så idag har jag och Li fått klara oss själva största delen av dagen. Har hunnit med en fika tillsammans med Johanna som vi inte träffat på länge. Och en liten cykeltur såklart! Hoppas på att lilla fröken är bättre tills imorgon så vi kan hitta på något mysigt!