torsdag 30 juni 2011

Varning för bajs!

Ojojoj vilken morgon! Den började lugnt och skönt vid 9, välling, kaffe och lite nyhetsmorgon! Mornarna här är underbara, älskar varje sekund av dom! Sen badade Li praktiskt taget i Kenzos vattenskål! Vatten i hela hallen, Li täckt med hundhår, dyngsur från topp till tå! Skitkul, världens grej tyckte hon! Ett bad i vasken blir skitbra tänkte jag och sliter av lilla fröken blöjan, som var FULL av bajs! Fattar inte hur jag kunde missa det (läs: det stank!!!) Så, med hela mitt linne, armar och lisens rygg full med poop försöker jag bada bort det i vasken! Med en ligist är det svårt, speciellt när hon ska riva ner allt i hennes väg, men vi lyckades! Lite lufttorkning på altanen gjorde fröken glad! Jag passade på att hänga en maskin tvätt utomhus, med viss "hjälp" från Li= jag hänger, hon drar ner. Haha. Jag blir så full i skratt av alla hennes påhitt! Kenzo är hennes följeslagare och dom är så fina ihop! Hon kryper, han springer efter och kollar så att allt går rätt till. Min underbara fina familj, det gör ont i hela kroppen så mycke jag älskar dom! Det är läskigt hur fort allt utvecklas. Jag minns inte vem jag var innan jag fick Li. Vad gjorde jag om dagarna då? Vad var det som fick mig att orka gå upp på morgonen? Jag är så tacksam för det jag har!

Nej, nu får jag stänga ner här. Li läser tidningen nu, och tydligen kan man äta den också! Lilla älsklingen <3

onsdag 29 juni 2011

Onsdag

Igår, fast för exakt ett år sedan var Li beräknad att komma till världen! Lilla damen var redan så efterlängtad att hennes mamma höll på att spricka, och gick på nålar hela dagen! Jag visste att chansen fanns att hon kunde stanna i magen flera veckor till, men hoppet övergav mig aldrig! Eftersom mamma gick över en vecka med mig och mina syskon hade jag väl "anlag" att gå över tiden! När den 28 Juni blev den 29 var jag otroligt deppig! Jag var så tjock och värmen höll på att ta dö på mig, jag ville inget annat än ha ut lilla bullen! Om 9 dagar fyller Li ett år! Jag blir alldeles pirrig i magen bara av att tänka på hennes ett års dag! Jag vill att den blir perfekt, även om det kommer vara vilken dag som för henne! Vi har börjat handla till hennes kalas, och har en paket kvar att köpa! Den paket som kommer vara mest betydelsefull, och den jag vet att loppan kommer älska mest!

tisdag 28 juni 2011

Dagens bilder





Det bästa med hus måste ju vara sommaren. Li kröp direkt bort till vinbärsbuseken och satte sig för att smaka på bären! Gud, mitt hjärta bubblar över av kärlek till min fina flicka! Så stor och duktig, fattade direkt att det var något smaskigt man kunde plocka alldeles själv!
Nu ligger hon efter många om och men i sin säng och vilar! Var verkligen övertrött, men skam den som ger sig! Funderar på om jag skulle pröva på att koka lite rabarbersaft, vuxenpoäng eller vad?

Monster och trots?

Här hemma växer tvättberget för varje dag som går! Snart har vi ett tvättmonster som tar över hela källaren! Men..... idag gör jag något åt det! Finns inget värre än när man står och stirrar på sina kläder i garderoben och inser att "jag har ingenting att ta på mig". Det kryper i hela kroppen och jag blir lika förbannad varje gång. Men nu, nu ska det tvättas! Li har precis lagt sig och jag hoppas att hon är på bättre humör när hon vaknar! Hon blir så ledsen för minsta lilla, och skulle jag bara våga säga nej till henne rasar hennes värld och stora krokodiltårar sipprar ner för kinderna. Hemska mamma som ens får för sig att säga nej! Jag vet inte om det finns något som kallas ett års trots, men finns det så har min lilla tjej det utan tvekan! Vi kan hålla på och "kriga" här hemma flera timmar (känns det som) Jag tar bort hennes händer från tangentbordet, hon slår bort mina händer och fortsätter pilla. Eller så kan jag lyfta ur henne från diskmaskinen 5 gånger, sätta henne 10 meter bort, hon snabbar sig allt vad hon kan och innan jag vet ordet av är hon där inne igen! För diskmaskinen är ju verkligen det roligaste som finns! Haha.

Snart ska Teddy väckas och då får vi se vad vi hittar på! Fick en tripptrapp stol som ska slipas ner och spray målas vit, så det kan vi ta tag i nu när det är så fint väder! Hade så gärna velat bada men eftersom Li fortfarande inte är riktigt kry känns det inte som någon bra ide. Plus att hon HATAR att bada! Det går bra hemma hos mamma och pappa i deras utomhus jazzuci, om mormor badar med henne, annars skriks och gråts det en himla massa varje gång damen ska bada. Trist, och jag hoppas hon växer ifrån det och upptäcker att bada är ibland det bästa som finns :)



Sjukis och paketlängtan!

Sitter hemma i soffan, Teddy har åkt till jobbet och Li sover. Ska snart upp och lägga mig jag med, men tvivlar på att jag kommer kunna somna. Natten till idag var inte som nätter här hemma brukar vara! Li började vakna runt 12-1 tiden. Vid ett fick jag ta upp henne, stekhet! 40,3 graders feber igen! Hon fick sig lite alvedon och välling! Sen blev hon ASpigg! Försökte få henne att ligga still hos mig i sängen, men icke! Vi fick gå ner, starta lite kaffe (jag) , käka lite majspuffar (Li) sen fick moster komma! Jag är livrädd för att vara själv med Li när hon är sjuk. Jag hade dött på fläcken om hon fick feberfrossa eller liknande! Ännu en nackdel med Teddys nattjobb! Hatar det! Men efter ca 2 timmar uppe somnade Li i sin säng, och sov till ETT idag! Men bästa sättet att bli av med febern sägs ju vara sömn! Nu ikväll tog jag tempen på henne igen och då var den uppe på 39,8 grader!!! Tilläggas ska att hon varit feberfri innan idag, utan alvedon! Vad händer? Kan det vara ännu fler tänder? (förra veckan fick hon 3 nya) Visst att små barn kan få hög feber väldigt snabbt, och att den kan försvinna lika fort igen, men ändå? Är hon inte bättre imorgon blir det till att ringa BVC!

Har nu tagit tag i att lägga över alla 744 bilder från kameran över till datorn, OCH skickat iväg i stort sett alla till framkallning! Lika bra, så vet man att man alltid har bilderna! Ska slänga ihop något fint fotoalbum sen med, när tiden finns! Justja, har klickat hem en massa fint till både mig och Li ifrån Nellys hemsida idag med! Längtar så tills alla grejerna kommer! Plus att jag väntar på ett dunder paket ifrån HM, och lite grejer till Li och Teddy ifrån Junkyard! Lite av Lis födelsedags paket kommer i de paketen, men vad vill jag inte avslöja! Jag längtar sådär tramsigt mycke till hennes ett års kalas och alla paketer hon kommer få! Li bryr ju sig garanterat inte ett dugg, men mammsen gör ;) Haha. Nej nu ska jag släcka tv:n och stänga datorn och hoppa bums isäng! Imorgon ska det ju bli kanonväder, så det blir till att ställa klockan och ta till vara på den efterlängtade solen :)

Natti

måndag 27 juni 2011

Lite bilder


Glad Li på midsommarafton <3

Li & Heidi :)

Mamma & Li



Angelica & Heidi

Pappa & Li på Skånesdjurpark <3

Tittar på vildsvin om jag inte minns helt fel :)

Mormor och Lisen badar <3

söndag 26 juni 2011

Midsommarhelg

Midsommarhelgen kom, och den gick! Det har varit en perfekt helg med underbara vänner, spel, god mat och dricka! Trots att vädret inte var perfekt så var våran fredag- lördag det. Kvällen slutade klockan fyra lördagmorgon efter mycket om och män. Fick väcka den sista som somnat på soffan och snällt be denne att gå hem, haha. Det blev några extra personer dom sista timmarna, men det är sånt man får ta när man bort i en liten håla där alla vet vad alla gör! Men lika glad är jag för det. Lördagen spenderades med Lasse, Angelica och Heidi. Dunderfrukost sen lite mys och kortspel. Vilka fina vänner <3

Idag var vi på kalas hos mina syskon som båda fyller år i veckan som kommer. Det blev fika med släkten sen grillning med familjen, gott och mysigt! Nu ikväll har jag haft bästa Carro på besök. Det är alltid lika kul och träffas och det finns alltid lika mycke och prata om! Speciellt nu! Mer kan jag inte säga. Jo, håll tummarna :)

Nu ska jag hänga lite här i soffan, ensam. Min lilla tjej hade 40,3 graders feber innan idag. Så jag hoppas att en god nattssömn kan få henne på fötter tills imorgon! Jag ska lägga in alla våra en miljoner bilder på datorn och sen slänga upp lite bilder på våran skatt och midsommar :)