torsdag 6 oktober 2011

Sjukstuga, flytt, nya möbler

Som rubriken lyder- här hemma är vi sjuka! Stackars Li har åkt på en rejäl förkylning och 40 graders feber. Var på VC för att kolla upp febern, men den hade inget med hundbettet att göra, tack o lov. Jag som aldrig varit sådär hyper paranoid när Li varit sjuk springer nu in o ut ur Lis rum för att kolla så allt är bra med henne. Det tär på krafterna vill jag lova, så jag är helt slut. Kanske därför jag inte känner mig riktigt kry. Så, idag har vi spenderat hela dagen i soffan. Lillan vill inte vara någonstans förutom på mig, eller kloss intill mig. Det är mysigt eftersom hon aldrig annars vill ligga still hos en någon längre stund! Men nu vill vi bli friska o krya. Den 24 oktober ska fröken börja skolas in på dagis, det är nu ristat i sten, hihi. Jag har alltså ytterliggare några veckor på mig att ta vara på varenda sekund hemma med världens finaste tjej!

Påtal om något helt annat.... Den 1 januari ska vi flytta!!! Helt underbart att kunna skriva det nu, äntligen. Huset blir påtok för mycke för oss nu när vi ska öppna eget. Jag hinner knappt hålla i ordning här hemma som det är idag, och det kommer bli helt omöjligt sen! Och att jag aldrig riktigt trivts här hemma gör saken väldigt mycke enklare! Så... i januari flyttar vi till en fin marklägenhet bara en bit härifrån! Där är både en fin framsida och en lagom stor baksida att ha utemöbler och Lis saker på. Genom ett hål i häcken kommer man till områdets lekplats! Innuti är det idag ganska märkliga färger, typ mintgrön hall blandannat, haha. Det passar inte riktigt oss, om man säger så! Vi kommer få det vidgjort så att det passar oss, och det känns helt underbart! Jag längtar så hiiiiimla mycke! Det jobbigaste kommer bli under jul/ nyår, då vi kommer få på i flyttkartonger. Men vad gör det om 100 år?     Det bästa av allt kommer vara att Li kommer ha alla sina leksaker på sitt rum, inte överallt som idag. Det kommer bli skönt att ha allt samlat på ett plan! Så nu är jag i full gång med att kolla på möbler! Allt kommer inte bytas ut, mem vårat köksbord är för stort, så det måste vibha nytt! Är väldigt sugen på plaststolar i någon fräck färg, eller kanske helt genomskinliga?

tisdag 4 oktober 2011

Det som inte får hända

Igår hände det som absolut inte får hända. Vi var hemma hos mamma och pappa på kvällsfika, satt ute på altanen allihop. Li far runder precis som vanligt, kröp upp o ner från altantrappan o in i tvrummet. På två sekunder var hon borta, och innifrån hör vi Doris skälla som en galning, sen pang, o Li blev jätteledsen. In flög vi allihop o fann Li liggandes på golvet, skrikandes. När mamma fick upp henne i famnen visste jag vad som hänt, hon hade blivit biten. Flera bett i ansiktet. Det tog rätt över vänster öga, på ögonlocket, i ögat, ovh över näsan. Sjukvårdsupplysningen beordrade oss att åka in med henne, så det gjorde vi. Först till Hässleholm där de inte kunde hjälpa oss utan skickade oss vidare till Kristianstad. En runda upp på barnakuten, sedan ner till kirurgen. De konstaterade att inget behövde sys, utan vi skulle behandla det med antibiotika o hålla koll så att det inte svulnande, eller att hon fick feber. Jag tycker att det är märkligt att ingen tvättade av bitmärkena, när de hela tiden påpekade infektionsrisken?
Natten till idag blev kämpig. Stackars liten var orolig o ledsen. Försökte få henne att sova inne hos mig, men vår säng ses som en lekplats, inget ställe där man sover. Idag har hon varit "vanliga Li" Pigg och glad som vanligt, lite svullen och lite feber. Näsan har börjat rinna och det dregglas en massa. Typiskt med tänder mitt i allt, för det verkar vara det som spökar.

Jag trodde aldrig att vi skulle behöva vara med om något sånt här. Det är så orättvist, Li har varit med om mycke jobbigt, trots att hon bara är liten. Och nu har jag ännu en sak att oroa mig över. Kenzo och Li är ju bästa vänner, men någonstans i bakhuvudet finns ändå oron. Tack o lov visar hon ingen rädsla för honom, tvärt om. Hon vill vara vid honom hela tiden, sitta hos honom o dela sina leksaker med honom. Det känns som att Kenzo vet vad som hänt, för idag har han pussat o slickat på Li mest hela tiden. Li är möjligtvis lite försiktigare vid honom än innan. Är väldigt försiktig o tittar noga så att hon inte råkar trampa honom på tassarna när hon ska gå förbi mm. Det är väl positivt, eftersom han är en hund, o dom har sina instinkter och sitt naturliga beteende. Men fy så orättvist det är att någon så liten ska behöva vara med om något sånthär. Nej, nu får det räcka. Jag hoppas på en god natts sömn, för imorgon ringer klockan tidigt. Måste börja vänja Li vid sina nya rutiner. Det funkar ju inte att man sover till 11 när man ska börja på dagis!

måndag 3 oktober 2011

Helgen

Vi har haft en helg i fartens tecken här hemma. Ny bil, sommsrvärme, väla, målning, gräsklippning mm. Eftersom Li börjar på dagis snart behövde hon lite nya kläder. En herrans massa byxor fick följa med hem, ett Didrikson Boardman set för halva priset, en tunika, en jumpsuit mm. Som sagt, hon behövde kläder! Handlade självklart lite till migmsjälv med, o Teddy fick ett par nya skor o en tröja. Vi hade en väldigt mysig dag. Justja, halvvägs till väla kom vi på att Lis vagn stod kvar hemma, så det blev en liten sulky till damen med. Jag blev inte ett dugg förvånad när jag kläckte ur mig att hoppsan vagnen! Ska vara glad att jag kom ihåg att packa in mig själv i bilen!

Dagen idag började bra, men slutade sämre. En tur till Kristianstad sjukhus blevbdet ikväll. Kommer berätta mer imorgon kanske. Idagnorkar jag inte dra upp allt, jag är för upprörd och kommer slänga ur mig en massa hemskt.