torsdag 2 december 2010

Tuff dag!

Dagen började kanon med frukostmys tillsammans med Carro och våra två minstingar! Lika mysigt som alltid. Sen vid elva kom mamma hit. Vi bestämde oss för att åka till FCT, unge by sweden och blomsterhallen. Fyndade lite småsaker här o där faktiskt. Och julblommor, så nu känns det riktigt bra här hemma. Vid tre åkte vi till BVC, där Li skulle vaccineras. Förra gången kunde jag inte hålla Li, men denna gången bestämde jag mig för att göra det. Men fy vad ont i hjärtat de gör när ens barn skriker. Som tur är var hon ganska lätt tröstad, och firade av världens leende bara ett par sekunder efter första sticket. Andra var värre. Så jag har en jobbig natt att "se fram emot" känns de som. Redan nu innan Lisen la sig hade tempen stigit till över 38 gradet. Så tjoff in med en alvedon i lilla rumpan, och hoppas den håller farbror feber borta!

Jag Teddy och Li har hunnit med ett besök på Famillia idag med. Tanken var att vi skulle hitta lite julkläder där. Men det funkade inte alls för mig idag. Vad jag än tog på mig var fult. Och börjar det så slutar det aldrig bra. Teddy hittade iallafall en supersnygg skjorta. Hemfärden var bland de värsta jag varit med om. Inte för att något hände, men jag var så jäkla rädd hela tiden. Allt efter olyckan skrämmer mig något fruktansvärt, och varje gång jag sätter mig i en bil känns det som att jag ska dö. Jag är helt hundra på att detta är slutet. Det är verkligen hemskt, och jag får så ont i magen av det. Men att bli mamma gör en så medveten om vad som KAN hända. Jag är inte nojjig med mycke, men allt som rör Li och hennes säkerhet är självklart viktigt. Det gör ont i hela kroppen bara jag tänker på om något skulle hända.

Nej, nu har det blivit tillräckligt med depp och tråkigheter. Jag hoppas på att allt känns bättre imorgon. Nu lägger jag mig hos min prinsessa, precis där jag vill vara!

tisdag 30 november 2010

Stor tjej

Måste bara skriva av mig lite. Såhär på kvällskvisten är det många tankar och funderingar som rör sig i huvudet. Nu när Li sover har jag en stund för mig själv, och den utnyttjar jag genom att titta runt på olika onlinebutiker. Det finns så himla mycke fint, och jag tänker köpa en del utav det. Snart ska vi ju göra vid Lis rum, och det ska vara ett rum att trivas i! Eftersom den ena väggen är randig i alla möjliga färger kan jag använda mig utav mycke vitt i resten av rummet. Det ska finnas ljusfat, hängande hjärtan, krokar, fina tavlor med mera. Jag längtar väldigt mycke efter att få sätta igång där inne. Ångesten över att Li kommer flytta in i eget rum snart finns kvar. Men för hennes skull ska vi iallafall prova! Jag kommer säkerligen ligga på helspänn de första nätterna (om de ens kommer bli fler än en natt) men jag måste vänja mig förr eller senare. Hon är ju stor min tjej nu, 5 månader den 8 december, vilket är nästa onsdag! Och idag har jag gjort en upptäckt.... hon har nämligen  fått sin allra första tand! När jag kände i munnen på henne fanns den där, man kände bara precis lite utav toppen. Att hon börjar få tänder är ytterligare ett bevis på hur stor hon börjar bli. Som om inte det var nog. Nu kan hon sitta med. Ingen lång stund, men sitter gör hon. Hon lyckades nog sitta i en minut helt själv flera gånger innan, men jag fanns precis bakom för att fånga henne. Det kommer jag alltid göra!

På fredag ska vi till Danmark. Jag och Teddy. Det är den årliga julfesten. Jag har extrem ångest över det. Jag vill verkligen inte lämna Li denna gången. Hon har ju sovit hos mamma o pappa innan, men denna gången vill jag börja gråta av bara tanken. Innan fanns vi ett telefonsamtal iväg. Nu kan vi inte komma hem, hur vi än gör. Usch, det känns verkligen hemskt. Men, som dom säger. Man mår bra av ett litet break. Få bo på fint hotell och träffa lite folk. Men hade jag fått bestämma hade jag stannat hemma med Li. Får se hur det blir.

Nu ska jag iallfall släcka ner här hemma. Imorgon blir det stan (om vädret tillåter) sen vid tre tiden ska vi till BVC. Li ska vaccineras, 5 månaders vaccination. Jag ser verkligen inte fram emot det.

Bra natt och mysig dag

Jag körde på en nya strategi när Li skulle sova inatt. Som jag skrivit har det varit en tuff period när det kommer till sömn ett tag nu. Igår höll jag Li vaken till tio, då hade hon sovit en stund vid 5-6 på kvällen. När jag skulle lägga mig vid 23 tjoffa jag in flaskan i munnen på Li. Nästa gång hon vaknade var klockan 6.20!!! Vilken lycka, hade inte behövt stoppa in nappen en enda gång under hela natten! Vid 6 åt hon, sen sov vi vidare till 10! Så idag är jag en glad mamma! Vi har inte hunnit med mycke här hemma idag, men det finns viktigare saker! Carro och Noah var på besök i förmiddags. Alltid lika mysigt. Li tyckte med om det, förutom när Noah skulle röra vid ansiktet. Det är så kul o se dom tillsammans, ska dra i kläderna och känna på varandra. Li flina hela tiden! När dom gått och Li tagit en lur gick vi till Lindha och sötaste Amanda på fika och lite prat! Så jag har hunnit med och träffa mina vänner, och det är mycke bättre än att dammsuga och stryka julgardiner! Snart ska jag väcka min hårt arbetande man som egentligen skulle behöva sova mycke längre, men jag och Li vill hinna mysa lite med honom innan han ska åka på jobb igen. Usch, det är kämpigt nu, men det är bara till att bita ihop. Snart är det julledighet och då kommer vi få massa tid för mys, hela familjen!

Håller på att spana på julklappar till Lis kompisar Liam och Noah. Det är så jäkla svårt att veta vad man ska köpa, men jag har hittat en del superfina saker, så nu är det bara till att bestämma sig med, och det är nästan svårare än själva letandet!



måndag 29 november 2010

Trött, tröttare, Emma

Att vara småbarnsförälder är tufft. Att ha varje natt ensam är tuffare. Efter många många nätter med påtok för lite sömn, för mycke matande, och "plugga in nappen 10 gånger/ timme" är jag slut som en artist. Ikväll är det extra jobbigt. Teddy kom hem lite elva i morse (stack vid 9 i gårkväll) och har därför fått sova hela dagen och kvällen. Jag är helt slut. Såhär trött har jag inte varit på länge. Har fixat med en massa telefonsamtal, gått och handlat, hämtat paket, försökt roa Li mm. Tack och lov för att Amanda kom en stund ikväll, så jag slapp vara ensam. Nu har Teddy åkt på jobb igen. Stackaren är helt slut även han. Inte konstigt. Typiskt att det ska vara snökaos överallt nu. De satt fast på Öresundsbron hur länge som helst i morse, och fick köra hem i 30 km/ h hela vägen från Danmark. Usch. Hade jag fått bestämma hade jag haft honom hemma, speciellt nu. Tycker det är jobbigt att han ska behöva ut o köra nu, när man borde hålla sig inne. Nu sover iallafall min skatt, och det ska jag med göra snart. Ska försöka läsa lite i nya mama innan läggdags. Behöver julklappstips till Li. Har ju redan en del jag vet, men vill ha valmöjligheter!

 Imorgon ska jag med mamma till stan. Ska fixa julklappar till mina syskon, och fika med Amanda när hon har rast från skolan. Ska bli mysigt! Li tycker också om att fara på shoppingturer. Mammas flicka!


Li i papputs mössa. Checka dreggelfläcken!


Lisen med sina killar :)

Första advent

Första advent kom och gick. Detta året har gått så fort. Jag minns förra vintern, då var jag gravid. Jag var inte på topp, mådde dåligt varje dag och ville bara ligga på soffan. Då var jag inte långt gången i min graviditet, och visste inte riktigt vad som väntade. Förra julen hade jag ingen julkänsla alls, denna är det tvärtom. Jag vill pynta, fixa och tittar på julklappar varje dag. Jag tycker att det är fruktansvärt mysigt med all snö, och älskar alla ljus och värmen inomhus. Jag vill och tror att denna julen kommer bli den allra bästa någonsin. Nu har vi ju Li hos oss, och hon skapar lycka bara hon. Jag är så tacksam för det jag har, och skulle inte vilja byta ut det mot någonting i hela världen. Jag är lyckligt lottad som får ha mina nära och kära hos mig varje dag, ett friskt barn och Teddy som jobbar på för att vi ska kunna ha det bra! En vacker dag ska jag bidra mer till vår familj, på den ekonomiska fronten!

Inatt sover Amanda här. Det är skönt att ha sällskap i vintervädret. Och sällskapssjuk som jag är tar jag vara på varje tillfälle som erbjuder lite sällskap, och bättre sällskap än Amanda och Li är svårt att hitta :)

 

söndag 28 november 2010

Önskelista

Detta helt underbara "gungfår" önskar Li sig i julklapp. Det kommer från Teddykompaniet och kostar cirka 1200 kronor. Dyrt, men endast det bästa är bra nog till min lilla docka.


 
Sedan skulle även dessa ljuvliga små bakelser i mjuka material vara så fina på hennes blivande rum. När hon blir lite äldre kommer hon även kunna leka med dom och bjuda kompisar på "fika".

www.bluebox.se finns massa fint till både vuxna och barn.

Nytt koncept

Jag tror det är dags för att städa lite här i bloggen. Jag vill ha en positiv blogg, där jag skriver om det faktiskt helt underbara livet som mamma, om Li, hennes framsteg och sådant som vi gör, önskar oss och liknande. Självklart är vissa tider tuffare och det är lätt att falla in i gamla mönster då man bloggar om "idag gick vi upp tidigt, sedan.... sedan.... sedan..." Ja, ni fattar. Jag tycker själv att det är ganska ointressant att läsa samma sak dag ut och dag in. Vårat liv är kanske inte det allra mest intressanta alltid, vissa dagar går vi ju inte ens utanför dörren. I Tyringe händer det inte mycket, det kan vi ju vara överens om. Men denna bloggen ska följa mig och Li sålänge jag vill. Jag hoppas kunna titta tillbaka hit när jag vill, och minnas allt vi gör, och allt som händer nu. Jag hoppas minnas allt om 10 år, men det är nog bara till att inse fakta, det är omöjligt. Jag vill dokumentera så mycke det bara går, både positivt och negativt. Och förändring mår man väl inte dåligt av? :)