torsdag 10 mars 2011

Ut med det gamla, in med det nya!

Sedan jag blev mamma har jag börjat prioritera annorlunda. Förr handlade allt om mig själv. Nu är första prio alltid Li, så länge hon mår bra mår jag bra! Jag vägrar ha folk i min närhet som på något vis försämrar Lis tillvaro! Därför känns det väldigt skönt nu, när jag avslutat en "vänskap" som länge nästan förpestat tillvaron. Visserligen har inte kontakten funnits på länge, men nu är det definitivt över! Jag har fått ur det gamla dåliga och förpestade ur vårat liv. In med det nya? Kanske snarare behåll det som finns där, och får mig och Li att må bra! Jag kan inte önska mig finare vänner och familj. Jag har ju det allra bästa! Ibland får jag stanna upp och tänka både en och två gånger på vad jag har. Varje gång frågar jag mig själv hur jag kan ha sådan tur? Jag är verkligen lyckligt lottad!


Jag hade tydligen fel, så fel när jag trodde att våren var här. Hela dagen har det regnat/ snöat om vartannat! Det är återigen grått och förbannat kallt! Har fått sysselsätta mig med inomhus pyssel idag! Dammsuga, tvätta golvet, tvätta och annat "kul". Li sov i 3-4 timmar på eftermiddagen, så hon var nog trött efter en "dålig" natt. Dålig är kanske fel ord, hon vaknade ett par gånger under natten. Men är man bortskämd med en bebis som annars sover hela nätter, delvis 12 timmar i sträck räknar man ju genast natten som var som dålig!

Imorgon ska jag för första gången på väldigt länge ut! Ska hem till en vän som jag inte träffat sedan i somras! Där kommer det förhoppningsvis "krylla" utav andra vänner! Haha, så hemskt det lät, krylla! Jag längtar så jäkla mycke! Jag har en riktigt god känsla inför morgondagen och vad som komma skall. Li ska sova hos mamma och pappa! Dom har tjatat i månader nu om att få passa henne, så det passar ju perfekt att hon bor där imorgon kväll tills på lördag! Det känns både bra och dåligt att Li ska sova borta! Jag vet att hon bara mår bra utav att umgås med andra än mig, men självklart vill man ju alltid ha henne nära sig, hon är ju så underbar! Och man skaffar ju faktiskt barn för att man vill vara med dom, inte för att lämna bort hej vilt!

Nu vill jag avsluta med att säga att mina fina vänner Johanna och Johanna snart kommer befinna sig i Sverige igen! Den ene från Indien, den andra Australien! Ta med er våren tjejer! <3

tisdag 8 mars 2011

Vår i sikte?

Vågar man påstå att våren smyger sig på nu, äntligen? Ja, för dagen iallafall! Det är helt underbart väder här idag. Satt ute en stund innan, med ansiktet mot solen, det värmde så skönt, och fick mig att längta ännu mer efter varmare väder! Skönt det kommer bli med endast vårjacka och tunna skor!

Nog om väder! Kvällen/ natten här hemma var tuff. Li sov som vanligt nu förtiden hela natten, men pelletspannan här hemma small och rökfyllde hela huset. Så halv elva ryckte jag upp Li, ut med Kenzo, Amanda och mig själv. Rädd som en jävla hare och trodde hela huset skulle explodera! Tack vare pappa som guidade mig kunde jag stänga av den och utesluta att hela huset skulle brinna upp. Usch, det är verkligen otäckt när sådana saker händer, på grund av inget. Trots att jag visste att "faran" var över sov jag som en kratta inatt. Minsta lilla ljud och jag stod givakt i sängen redo att fly fältet. Men nu är det ny dag och nya tag. Li sover och jag njuter av en lugn stund. Teddy kommer snart ner till mig så jag slipper sitta här i min ensamhet.

I helgen var vi på Hem och Villa mässa i Malmö. Strosade runt i mer än 6 timmar, handlade lite, åt gott, fikade, drack en massa kaffe och mös. Li är världens roligaste lilla flicka att ha med sig. Hon flinade och vinkade hej vilt omkring sig! Tanterna som kom fram och hälsade var många kan jag lova. Min lilla flicka som fyller hela 8 månader idag! Så underbar och rolig tjej jag har. Tänk att jag har turen som får tillbringa nästan varje vaken stund med henne, min alldeles egna Li!