fredag 10 december 2010

Fredagsmys

Idag har vi haft fredagsmys för hela slanten. Käkat korv och kollat på film. Kvällen fortsätter med mys då Angelica är på ingång. Blir att kolla på idol och äta massa gottis. Stackars Teddy ska ju jobba, men vi här hemma gör det bästa av saken. Imorgon har vi honom hemma, så vi tar igen mys med honom då. Amanda kommer sova här inatt. Hon måste ju också få chansen att mysa med oss. Li är ju nog den hon vill mysa med, precis som alla andra. Li har fått på sig sin tomtepyjamas efter dusch nu ikväll. Önskar att jag med kunde ha på mig en heldräkt i tomtestuk. Men tror jag sätt ganska fjantig ut :)

torsdag 9 december 2010

Ensamtid på fel sätt!

Fortfarande ingen dator, men min älskade syster har lånat ut sin över natten! Bättre syster går inte o hitta!

Ännu en vecka som kommit o gått, imorgon är det fredag, igen! Teddy jobbar fredag- lördag, så imorgon får jag finbesök av Angelica! Idolmys för hela slanten! Skönt o slippa vara ensam, det är jag tillräckligt. Nästa vecka kommer inte bli rolig. Teddy ska iväg på jobb, hela veckan. Känns inget vidare, men efter de är han långledig, förhoppningsvis! Ska bli så mysigt att ha honom hemma. Skönt för honom med. Han missar så mycke med Li just nu, och det gör lite ont i hjärtat att tänka på. Jag har ju turen att få spendera 24/7 tillsammans med henne. Lyckans mig. Våran lilla tjej är fortfarande vaken och hur pigg o glad som helst! Stora tjejen. Har jag tur sover hon bra inatt med. Har haft underbara nätter nu, och så får det gärna fortsätta!

Eftersom Teddy är hemma ikväll ska jag spendera lite tid med honom nu, inte bara sitta här!
Längtar tills på tisdag, då kommer Carro med familj hem. Skönt! Behöver prata av mig lite. Är så rastlös efter en vecka utan henne, haha.

tisdag 7 december 2010

Att vara mamma

Innan man får barn är det lätt att dömma andra. Det kommer jag aldrig göra igen. Åsikter har alla, men att dömma är en annan sak. Livet som mamma är tufft. Det är omöjligt att förstå hur det är, om man inte själv är det. Det börjar redan när bebis är i magen. Så fort jag fick veta att jag var gravid blev jag en annan person. Jag fick ett ansvar, ett ansvar för ett annat liv. Nu handlar det inte längre om mig, utan om Li. Hon är huvudpersonen i mitt liv. Föralltid är hon min. Så länge Li mår bra, orkar jag allt.

Det är mycke diskussioner om ammning nu har jag märkt. Att amma eller inte amma, det är frågan. För mig funkade aldrig amningen riktigt bra. I början stressade jag upp mig, o tänkte: blir hon mätt, mår hon bra, får hon i sig tillräckligt med näring? I början grät jag. Det gjorde ont! När Li var nästan 2 veckor grät jag i två dagar. Allt kändes jobbigt, och jag var så rädd. Rädd för att jag inte räckte till, rädd för att hon inte skulle må bra. När vi sen varit en vecka i Stockholm kändes allt lättare. Vi hade fått en paus, och fått umgås och känna på det nya livet som föräldrar. Amningen kändes bra, och jag kunde njuta av att vara mamma. Självklart var jag lycklig redan från första stund, men gud så rädd jag var! Jag vågade inte ens sova med släckt lampa, jag ville se Li hela tiden, och kollade flera gånger om natten så hon andades.

När hon sen blev 3 månader började amningen krångla igen. Li blev aldrig mätt, och var tjurig 10 minuter efter hon ätit. Jag kan säga, att gå över till ersättning är det bästa val jag gjort. Li blev en helt annan bebis, nästan alltid glad, hon sov längre stunder, ja allt blev bättre! Hade jag kunnat amma längre hade jag gjort det. Men i slutändan är det viktigaste att Li mår bra! Det höll inte med amningen längre helt enkelt. Nu är hon 5 månader, och en helt fantastisk, glad och välmående liten tjej på nästan 7 kilo! Min fina vackra Li. Jag blir helt varm i kroppen bara av att tänka på henne. Trots att hon äter från flaska nu är det nästan alltid jag som matar henne. Jag slutade inte amma på grund av att kunna dela det ansvaret med någon annan! Jag vill ju inget hellre än att vara med min bebis hela dagarna, och har svårt att lämna över ansvaret till Teddy till och med. På helgerna har vi kommit på hur vi ska "dela ansvaret" lite mer. Jag tar nätterna, med matning, plugga in napp osv, sen går Teddy upp med henne på morgonen. På så vis får dom lite tid tillsammans, och jag får en chans att vila ut om jag haft en jobbig vecka!

Det tar tid att komma på hur man ska ta hand om sitt barn på bästa sätt. Ibörjan tillexempel, skulle jag sätta mig upp i sängen varje gång Li skulle ammas om natten, det skulle va tänt och bullas upp med kuddar. Helst skulle Teddy också vara vaken. Man är ganska vilsen i barndjungeln i början, och helt säker blir man nog aldrig! Men man kämpar på och lär sig med tiden! En sak är säker, det är att det är helt underbart med barn! Det kvittar om man så behöver vara uppe hela nätter 5 dagar i sträck, så fort man får ett leende smälter man och glömmer bort hur trött man egentligen är!

Och föresten, medelåldern på att skaffa barn i Sverige är 30 år! Det är helt galet! Som ung orkar man så mycke mer, har barnasinnet kvar och får så mycke mer tid tillsammans med sitt barn. En 30 åring är ofta så inrutad i sitt liv, och har svårt att acceptera det nya livet, och andra prioriteringar. Detta är inte bara något jag hittat på, det är bevisat! Alla är inte mogna att skaffa barn tidigt, men jag var det, helt klart! Det är något av allt jag gjort som jag aldrig kommer ångra, den saken är säker!

Ingen data!

Nu är våran dator isönder, IGEN! Denna gången är de nog hårddisken. Så jäkla trött på denna teknik, som aldrig kan funka som den ska. Så de blir till att lämna in den igen. Perfekt såhär i juletider, not! Har lite ångest över alla julklappar som ska inhandlas. Just nu skulle man varit gjord av pengar, så man kunde ge alla nära och kära det dom förtjänar, det allra finaste!

Imorgon fyller min lilla (stora?) fis 5 månader! Galet vad stor hon är nu! Men också roligare än någonsin. Hon har kommit på hur man gör roliga pruttljud med munnen och tungan, sötnosen min :)
Till helgen ska kanske Teddy jobba :( Behöver ju alla pengar vi kan få nu, eftersom han inte vet hur länge till det finns jobb. Med riktig otur blir han ivägskickad hela nästa vecka. Det hoppas jag han slipper. Jag hade aldrig klarat av att vara ifrån Li och Teddy en hel vecka. Då hade jag gråtit mig till sömn varje natt, om jag inte dött på kuppen såklart. Usch. Men snart julledighet, då blir det en massa mys och en massa bus! Längtar!

Imorgon blir det till att köpa ny biiiil också! Äntligen har vi hittat en vi vill ha, och den är superfin, och nästan som ny! En Saab. Har ju visat sig att det är en riktig kanon bil, så lika bra o köra på det denna gången med :)

Amanda är här ikväll. Skönt, inte alls kul o vara ensam alltid. Dagarna denna veckan har gått riktigt långsamt, eftersom Teddy vart hemma sent, och därför vaknat sent. Undra då hur nästa vecka kommer bli? Jag kommer klättra på väggarna. Visserligen är min kära vän och hennes familj hemma nästa vecka. Får fråga om jag får flytta dit då ;) Annars är nog inte Amanda sen på att flytta hit tillfälligt ;) hihi. Nu ska jag hänga med min kära syster en stund innan det är dags att stänga dom blå för dagen.

Ajöken!