onsdag 27 april 2011

Pinsamt vad längesen...

jag skrev här. Jag har haft lite smått ångest över att inte ha uppdaterat någonting på hur länge som helst nu! Jag vill ju kunna gå tillbaka här och kolla sedan när Li blir större. Bli nostalgisk och gråta en skvätt! Det gör jag redan nu när jag läser om första tiden med Li hos oss, och hon är ju trots allt "bara" 10 månader snart! Gud, vid den här tiden förra året var det något som hände med min dåvarande trots allt ganska nätta mage. Det sa BOOM, och jag blev jättestor! Inte en enda bristning hade jag fått fram till vecka 36 något. Sen blev det kedjereaktion och allt började vid ärret efter navelpiercingen. Bristningarna är något jag fortfarande inte riktigt "blivit vän med" efter graviditeten. Blir man någonsin det?

Iallafall, nu ska jag uppdatera om den finaste personen i hela världen, min Li. Stora tjejen nu. Vid 8,5 månader ungefär började damen här hemma krypa, resa sig mot allt och vara överallt och ingenstans. Det är ju verkligen inte en lugn stund här hemma nu. Minns när man tänkte att det vore så skönt om hon bara kunde vara lite lite självständig, hur man längtade efter den där milsstolpen när krypandet tog fart. Puh, vad tänkte man med? Så skönt o mysigt att kunna gosa när man ville, sätta henne på ett ställe och veta att där stannar hon! Men, all tid har sin charm, och denna är ju nog den roligaste hittills. En aktiv bebis, som skojar och busar och håller igång en hela dagarna långa. Nätterna har blivit ljuvliga (peppar peppar) sen Li blev aktivare. Nu den senaste veckan har fröken sovit 14 timmar om natten och vaknat på ett strålande humör. Det har blivit lättare att få henne i säng i någerlunda tid om kvällen, och hon är fortfarande super enkel att natta. Dagarna är svårare då hon sover så länge om natten. En övertrött, envis Li är ingen rolig kombination. Tur är ju då att hennes mamma är exakt lika envis som henne, och inte ger upp i första taget!

Jag försöker minnas om något speciellt hände under påskledigheten, men kan inte komma på något. Jo, ett underbart väder är det ju allt vi har fått! Sommarvärme i April, galet? Inte en enda dag den senaste veckan har gjort mig besviken. Här hemma är det shorts som gäller, och häng på uteplatsen/ altanen. Och en annan grej som hände idag, för bara några timmar sen. När Li stod vid Tv bänken och hälsade på moster som precis kommit hände det, hon släppte taget med båda händerna och stod själv, i 5 sekunder typ! Teddy blev asrädd och skrek rätt ut (han är nojjigare än mig måste jag tillägga) så att Li blev skiträdd och satte sig pladask på lilla rumpan! Stora tjejen, sakta ner! Rätt vad det är har vi en trotsig tonåring här hemma! Skona mig!


Nu ska jag försöka komma i säng! Jag hatar att jag är en sådan nattuggla!