fredag 21 oktober 2011

Mardrömmar o vaskbad

Inatt har jag sovit 10 timmar! Var så trött att jag stupade i säng 21.30 när Teddy åkte till jobbet! Drack mitt kaffe i vanlig ordning o kollade på Sex and the city! Lite över ett vaknade jag av hemska mardrömmar! Kunde knappt andas o hade panik! Startade tv:n en stund o somnade med den på! Jag hatar mardrömmar, mina är alltid så jäkla verkliga! På något vis smyger alltid sig drömmar om bränder in. När jag vaknar är jag hundra på att jag känner rökdoft i luften! När jag väl somnade om sov jag gott hela natten. När Li väckte mig hade hon bajsat ner hela sig själv! O som grädde på mosen hade v INGA våtservetter hemma! Efter vällingen gjorde hon en repris, så det blev vasken igen! Nåja, nu har jag lagt lillan, men hon ligger fortfarande o traggar i sängen. Senare blir det en tripp till lokalen för min o Tedys del. Li leker med faster (Lelly som Li säger) under tiden! Hoppas ni får en fin helg, det ska vi ha!

torsdag 20 oktober 2011

Ljusa stunder

Idag har jag omgivits av kära vänner! Angelica och finaste lilla Heidi kom i förmiddags med frallor och glatt humör! Spenderade många timmar vid köksbordet, soffan och på golvet tillsammans med våra småtjejer! Dom är verkligen roliga ihop! Li ska pussa o klappamHeidi mest hela tiden, o Heidi härmar Lis alla ljud o tittar på henne med stora ögon! Tänk så kul dom har ihop nu, o om några månader...år? Min partner in crime avlöste Angelica o kom över på en kopp kaffe! Avlöste henne gjorde sedan Johanna och Kenneth! Vid 5 blev vi ensamma här hemma igen, men endast för en kort stund. Teddys far entrade hemmet för att fixa allt som måste fixas innan huset kan läggas ut för försäljning! Vi är aldrig ensamma här hemma längre! Men det är väl sådant man får ta ibland. Längtar tills vi ska flytta.... Dock ficknjag ett tråkigt sms idag. Hon som bor i lägenheten nu får antagligen inte tillträde till sin lägenhet förns efter nyår!!! Gaaah! Innan var det nämligen sagt att vi skulle få flytta in i December, INNAN jul, men nu verkar vi få vänta! Jag vill ju julpynta! Har för fasen längtat efter jul sen augusti!!! Ja, det är sant! Nu kommer vi få leva i flyttkaos utan julpynt i år! Usch, vilket bakslag!

Nu måste jag sova! Ska på livsmedelshanteringsutbildning imorgon! Klockan ringer 6.15 så måste verkligen sova nununu! Trist då att jag vet att jag inte kommer somna. Likadant varje kväll. Kan inte somna. Och jag vågar verkligen inte ta insomningstabletter, dels inte förvatt jag är ensam med Li på nätterna, dels inte för att jag inte vill vara groggy hela dagarna! Har provat par gånger förr, men fy så kass man mår dagen efter!



onsdag 19 oktober 2011

Hej!

Igår var en jobbig dag. En sådan dag som alla har ibland, men inte visar utåt. Jag fick sådan ångest att jag bara grät o grät. Ville ringa mamma men klockan var ett på natten, så jag hade  skrämt ihjäl henne. Jag trodde inte att jag är såpass stressad som jag verkligen är. Med ett företag som håller på att startas upp, en "bebis" som ska börja på dagis, en flytt att tänka på, relationer som ska underhållas och en massa annat brakade väl allt samman riktigt ordentligt till slut. Man tror att man klarar av allt. Eller, rättare sagt man vill klara av allt! Jag är ju så jäkla envis med, men det är väl bara att inse, jag är bara en människa. Det är okej att vara nere, irriterad, arg ledsen, ja allt på en o samma gång. Nu gäller det bara att ta sig samman och orka kämpa sig upp igen. Vad vore livet utan motgångar?

Idag har jag tankat ny energi. Var ute och gick i ösregn med en överlycklig unge. Hand i hand gick vi i en timme, jag och min älskade Li. Alldeles genomblöta, men gud så skönt det var. Tänk att just jag hade turen att få en så fantastisk liten tjej! Det är verkligen sant det alla säger, att innan man får barn vet man inte vad varken kärlek eller meningen med livet är! Magiskt  <3







tisdag 18 oktober 2011

.

Den inre stressen är den största boven. Man försöker att alltid vara till lags, orka allt, finnas till hands hela tiden, alltid med ett leende på läpparna. Det som lockar allra mest är sängen. Hade kunnat spendera en vecka i ett mörkt, tyst rum med täcket över huvudet. Man tror att man inte påverkas, men det är omöjligt. De jobbiga sakerna finns i vardagen, varje dag, men just nu är allt så uppenbart, så nära. Det blir bättre när allt faller på plats, när det blir en vardag. När man slipper ha miljoner projekt på gång i bara huvudet.


När det är jobbigt tänker jag på morfar. Snart tre år sedan han försvann. Världens finaste människa. Usch, det är orättvist när det finns så mycket man vill visa och berätta. Jävla cancer, jävla orättvisa värld. 

söndag 16 oktober 2011

Kämpiga helgen

Egentligen har jag inte så mycke att dela med mig av. Ibland är livet lite extra kämpigt, som just nu! Det tär på en att starta upp ett företag, planera flytt, renovera mm. Tack o lov att jag har Li. Mitt hjärta, min energi! Vi har haft en helmysig unge i helgen. Jag kan sätta 1000 spänn på att hon kommer bli en liten entertainer! Hon älskar verkligen uppmärksamhet. Hon skyr inga medel för att få en o skratta! Gud så kul hon är, dansar, pratar, gör miner mm. Jag skrattar tills tårarna rinner, flera gånger i veckan! O ju mer man skrattar åt henne ju mer apar hon sig! Li är det absolut bästa jag någonsin gjort. Tänk att man kan lyckas så bra! Haha. Nu är det bara en vecka tills hon ska börja på dagis. Fyfan vad ont i magen jag har för det! Det känns jobbigare o jobbigare ju närmre det kommer. Hon är ju så liten, o här hemma får hon ju all uppmärksamhet. På dagis ska allt delas, någon annan kommer ha ansvar för henne! Usch. Men jag gissar att det är en typisk känsla för oss mammor. Och speciellt för första barnet, när allt är nytt. Men det är ett måste, och nyttigt sägs det ju vara ;)

En fullspäckad vecka väntar. Renovering, livethemma, livsmedelshanteringskurs mm. Nu börjar det brinna i knutarna om man säger så. Lika bra att sova nu. Imorgon är det jag som ställer klockan, för nu ska dygnet vändas. Stackars Li, inga fler sovmorgnar!