tisdag 28 december 2010

Sjuk tjej, stor tjej!

Min lilla fis blir inte direkt bättre.. Hon hostar och hostar, snoret rinner och hon är alldeles röd kring ögonen och lilla näsan. Nu äter hon lite bättre, men maten får absolut inte vara varm, då tvärvägrar hon! Usch, det känns inge bra när ens lilla bebis är sjuk. Önskar det fanns något jag kunde göra, men hostmedicinerna på apoteket var från 1 år, så dom funkar ju inte heller. Får väl helt enkelt överösa henne med kärlek, pussar och kramar! Påtal om mys och närhet. När det var dags för middagsvila innan tänkte jag att vi skulle ligga i våran säng och vila, men det var inte vad fröken ville. Arg, gråt och skrik, tills jag tillslut la henne i sin egen säng, slocknade på 2 minuter! Vart tog lilla tjejen vägen? Som var som allra mest nöjd när hon fick ligga nära, helst på mig!? Läskigt vad tiden går. Nu är det storlek 68 som gäller, 74 i pyjamaser, för hon har så långa ben och fötter! Usch, ångest! Tittade i nya HM katalogen nyss med, på barnkläder! Finns så mycke fint till Li, men ska man beställa nu, får man ju förtusan beställa i typ storlek 80? Om det ska passa till våren/sommaren! Och skor, skor måste hon ju ha då!!! Guuuud, vad händer? Nästa vecka blir hon 6 månader, ETT HALVÅR! Jag blir knäpp om jag fortsätter tänka såhär! Bebisen vi har här hemma nu åt upp vår lilla tjej! Men gud så underbar hon är, älskade Li!

måndag 27 december 2010

Update!

Mellandags rea? FY! Det fanns kläder från typ 4 år tillbaka! Har aldrig varit med om så dåligt utbud av kläder! Hittade en t-shirt till Li som var på rea, resten handlade vi till ordinarie pris! Vägrar handla en massa bara för att det är billigt. Fint ska det vara, annars kan de kvitta! Så nu är lillans garderob uppdaterad, hade velat göra detsamma med min egen. Men det får bli senare! Fyller ju år om mindre än en månad, så till de ska jag önska mig pengar, och för en gångsskull handla till mig själv! Följde med en bh hem idag iallafall. Det behövdes, då "saker och ting" förändras efter man fått barn! haha. Nu dricker jag kaffe, lyssnar på en pipbebis (som jag ska försöka få lite kel av strax!) Li är verkligen INTE på sitt bästa humör. Det är inte mycke som passar damen! En riktig dramaqueen har hon blivit med! Jaja. Nu får jag ta henne. Senare blir det film: The backup plan! Hoppas den är lika bra som du säger Carro ;)

Tillbaka till verkligheten!

Nu är julen och allt vad det innebär över! Skönt tycker jag, men mysigt har vi haft det. Jag är en hemmakär människa, men under de senaste dagarna har vi varit överallt, förutom hemma! Julafton firade vi hemma hos mamma och pappa, tillsammans med Teddys mamma och systrar! Det var en helt underbar julafton, den bästa på många år faktiskt. Lugnt och skönt, god mat och en lycklig Li! Julklapparna bryr jag mig inte så mycke om, förutom de till Li. Hon fick så galet mycke presenter. Jag satt nästan och skämdes. Varannat paket var till henne! Lyckligast blev hon nog för sin gåstol. Hon sken som en sol och tjöt av lycka när hon satt i den. Jag har aldrig sett henne så lycklig tror jag. Hennes alldeles egna gåstol. Jag blir varm i hjärtat! Juldagen brukar innebära lugn och ro, att få titta på alla julklappar, men inte detta år! Vi for på 18 års kalas hos Teddys syster. God mat, men jag var trött som ett djur! På kvällen bar det av mot Hässleholm, tjej förfest och sen utgång! Jag är så glad att jag bestämde mig för att åka. Fy så trevligt det var att umgås med lite vänner, dricka lite cider få prata om precis vad man ville och sen gå ut! Fick några sneblickar när vi var ute, men varför i hela världen skulle inte jag kunna gå ut och roa mig? Bara för att jag är mamma? Man mår bra av att komma ifrån ibland, få en paus och bara vara! Li var ju hos sin mormor och morfar, och jag är så trygg när hon är där! Jag oroade mig inte en enda gång! Efterfesten till 6 på morgonen önskar jag att vi skippade. Det är ganska onödigt att fortsätta efter, men både jag och Teddy hade så kul, och ville inte att kvällen skulle ta slut! Men nu har jag fått nog för förhoppningsvis ett bra tag fram över! Men jag ångrar mig inte, för jag hade SÅ JÄKLA KUL!

Idag blir det till att fara till stan en runda. Se om man kan göra några fynd på mellandags rean! Hoppas! Li växer så de knakar, och är i stort behov av nya kläder!

Lisenfisen med sin morfar!

Li med tomten ;)

<3

Glad fis och en nyfiken Doris!