torsdag 21 oktober 2010

Huah

Inte en super kul natt inatt, men inte heller super dålig. Man får tænka så, det kunde varit værre! Førsta gången hon vakna var klockan tolv, men somnade om ganska snabbt igen. Sen var det som de andra nætterna, vaknade vid samma tider som on brukar. Varfør e det så? Ær det redan inbyggt i hennes lilla system? Jag vill førændra det i såfall! Idag har vi haft besøk av Lindha nu på førmiddagen. Lite kaffemys och bebissnack. Det e aldrig fel! Tur att hon ville komma, jag var så sællskapssjuk. Så blir det ju lætt nær man går hær hemma hela dagarna. Och idag e jag inte ett dugg sugen på att ta mig utanfør dørren, med snø och minusgrader e det mer lockande att sitta inne i værmen med værmeljus och tæcke, sørplandes på en varm kopp kaffe!


Jag har fått høra att folk har kommenterat flera inlægg jag skrivit i den nya bloggen, men jag ser inga kommenarer alls? Ljuger ni før mig? haha. Det ær inte alls lika roligt at blogga om man inte får någon respons på det man skriver. Och jag har ju frågor som jag stæller, och någon måste ju ha ett ynka svar på något utav det? Eller?

Nu ska jag iallafall kolla på værldens sæmsta såpa: Våra bæsta år! Haha.

onsdag 20 oktober 2010

Hallelulja!

Jag e så lycklig, SÅÅÅ lycklig! Li sov inatt, førsta gången på længeee! Vid halv 3 fick jag ge henne nappen, sen vid 5 fick hon lite mat, sen sov hon till sju halv åtta, då la Teddy henne hos mig, och vi somnade igen. Sen vaknade vi lite i tio! Jag kænner mig så pigg och utvilad! Och lillan e på så gott humør idag! Jag behøvde verkligen en natt då jag fick sova utan en massa bøkande och pip. Hon vaknade till en gång imellan, men somnade om av sig sjælv. Det hænder inte ofta kan jag tillægga! Så idag vaknade jag upp och var på gt humør, førsta gången på længe! Lilldamen har verkligen varit en liten terrorist om nætterna, och jag vågar knappt hoppas på att det håller på att vænda, men nu har jag iallafall fått vila och hæmta nya krafter!

Vi har ju ændrat en del av hennes rutiner nu de senaste dagarna. Det funkar superbra med att blanda ersættningen och igår fick hon prova grøt! Hon verkligen ælskade det! Så jækla søt va hon nær hon åt. De mesta hamnade uttanfør, men hon suttade efter mer hela tiden, och tog de før lång tid blev hon sur! Åh, hon børjar bli så stor nu!

måndag 18 oktober 2010

Dålig natt, igen!

Jag vet inte vad det e med Li. Igårkvall la jag henne vid elva tiden. Sen vid 2.10 fick jag stoppa in nappflaskan i munnen på henne, hon åt bara lite. Klockan halv fyra vaknade hon igen, då var det inget som døg. Hon ville absolut inte æta från flaskan! Jag la henne vid brøstet, o då snutta hon lite. Men sova skulle hon inte! Eftersom jag håller på o sluta amma så finns det ju inte mycke mat o få från tutten. Hur ska det gå sen, nær den e helt slut? Hon kan ju inte ligga dær o snutta då! I vilket fall som e jag helt slut! Jag har funderat fram och tillbaka på vad det e som e fel. Så nu ska vi prova blanda Baby Semp 1 och 2. Tvåan e från 4 månader egentligen, men enligt BVC va de lugnt o børja om man blandade. Så nu hoppas jag att detta hjælper. Jag misstænker också att hon blir størd nær man kommer in i sovrummet før o lægga sig. Så om inte detta funkar med maten ska jag flytta in henne i eget rum, och se om det hjælper. Man blir lite dum i huvudet av att hålla på hela nætterna. Vid 6 i morse orkade jag inte bøka mer, då gick vi upp. Direkt jag satt Li i sin sitter somnade hon. Men då kunde ju inte jag somna. Fortsætter detta vet jag inte vad jag gør! Jag vill bara sova! Idag har jag varit tvungen att sysselsætta mig hela dagen! Jag har fixat, gått ner till byn, handlat, varit hos Carro mm. Nær vi gick till Carro somnade Li i vagnen. Hon sov i ca 2 timmar, utomhus. Nu somnade hon igen. Vanligtvis sover hon bara en lång gång på dagen, men detta ær den andra. Jag hoppas att dessa små førændringarna gør att hon sover bættre inatt. Det ær allt jag kan tænka på och bry mig om just nu!


Nu ska jag kolla på Unga Mødrar och umgås med min snygge man :)

söndag 17 oktober 2010

Om helgen

Så ja, nu e denna helgen slut, och den gick exakt lika fort som alla andra, om inte fortare!? Igår fick jag sova, då Teddy tog lillan på morgonen. Det var skønt måste jag sæga! Men jag tror att jag skulle behøva sova konstant en vecka før att komma ifatt! Under de lite mer æn tre månader vi haft Li har bristen på sømn inte varit något super jobbigt før mig, men den senaste veckan har verkligen tagit ut sin rætt! Så igår bestæmde vi oss før att låta Li sova hos mormor och morfar (min mamma och pappa) Jag kænde mig hemsk først! Jag visste ju att det inte alltid ær någon dans på rosor att ha småbarn nær jag gav mig in i det! Men før att orka med den kommande veckan kænde jag att jag verkligen behøvde få sova ut! Jag tror att jag led mer æn Li av att hon sov borta! Hela kvællen och dagen idag hade hon varit en solstråle, precis som vanligt. Och.... hon sov i ÅTTA timmar inatt. Hemma sover hon ju typ tre- fyra timmar i stræck bara. Jag trodde jag skulle dø nær mamma berættade det! Varfør sover hon så bra borta? Iallafall, allt hade gått så himla bra! Och det var verkligen skønt att bara vara jag och Teddy igår och inatt, som innan! Vi kunde kolla på film och bara slappna av utan att behøva lægga sig i tid och vara någerlunda tysta. Och Li verkar ha gillat att vara hos mormor och morfar, och dom har MER æn gærna henne!

Men nu ska snart jag och Lisen krypa ner i sængen och jag hoppas hoppas hoppas på en bra natt!