fredag 23 september 2011

Höstigt, juligt, tapetigt!

Idag när jag var ute o målade lite möbler värmde solens strålar verkligen mer än de gjort på länge. Jag hade klätt på mig jacka o hela köret, men fick snabbt ta av den. Helt underbart väder enligt mig. Jag gillar verkligen hösten, med alla färger o lite varmare kläder. Men när löven ligger på marken är det plötsligt inte lika mysigt längre, konstigt nog! 

Redan nu längtar jag efter julen. Jag älskar jul, med massa pyssel, ledighet och allt som kommer med den. Denna vinter kommer självklart bli annorlunda, med ett relativt nyöppnat cafe kommer inte jag kunna vara ledig lika mycke som förut. Men jag tror inte det kommer göra något. Jag längtar efter att få komma ner till jobbet när det fortfarande är mörkt, tända en massa värmeljus, starta lite kaffe och förbereda allt vad det nu är! Gud vilketnpirr jag får i kroppen bara av att tänka på det. Haha. Jag har ju jobbat på konditori innan, och jag tyckte redan då att det mysigaste var öppningen. Jag är ju dock ingen morgonmänniska alls. Har nog aldrig varit det, mem det får jagbhelt enkelt vända. Nu är jag ju van vid att få sova länge, då kan jag vara uppe länge också! 

Nu kommer jag inte ens ihåg vad det var jag skulle ta upp från början. Telefonen ringer o tv:n drar till sig uppmärksamheten hela tiden. Trots att jag är kvinna kan jag inte koncentrera mig på hur mycke som helst, haha. Jo, juste! Vi har nu beslutat oss om tapet till lokalen. Känner ni till PIP studio? Det kommer bli så jävla coolt!

Glöm inte kolla in våran hemsida: www.cafeduo.se

tisdag 20 september 2011

Bak, bula och hemsida!

Vill börja med att stolt presentera Cafe Duos hemsida (som är under uppbyggnad) Kika in på www.cafeduo.se

Som ni kan läsa er till kommer vi "blogga" lite om tiden nu innan vi öppnar. Lite renoveringsbilder och annat smått o gott kommer förhoppningsvis dyka upp där med tiden, agom tiden finns! För nu börjar det verkligen hända ett o annat där nere. 2 väggar har idag rests, och golvet är klaaaaart! Äntligen, detta eviga dilemma. Nu ska det visserligen målas med, men jag håller verkligen tummarna för att inget kan gå fel där. Vi har verkligen det bästa teamet av nära o kära som gör detta möjligt. Jag kan inte tacka alla nog! Massa kärlek till er!

Jag själv har inte satt min fot nere i lokalen idag. Har haft hemma mys med Li hela dagen. Stackars liten blev totalt nersprungen av Kenzo i morse. Pang in i bordsbenet, och upp dök världens största bula, knall blå! Jag har aldrig sett en så stor bula, som en golfboll! Ringde lillans farmor o fick order om att komma ner till vårdcentralen! Inget att göra åt bulan, men en titt kändes skönt att göra. Hon har varit lite slö hela dagen, men vem blir inte tagen av något sådant. Vi har haft hemmamys bara vi, bakat kanelbullar på ett nytt sätt, med philadelphia! Jättegoda bullar som tog en herrans lång tid att göra, men det var kul! Kökstjänsten fortsatte med soppkok. Älsking kom hem vid halv 9. Saknar honom verkligen, vi hinner aldrig ses. Han hinner bara vakna, sen direkt ner o bygga. Men jag är tacksam, absolut, jag hade inte klarat det. Nu ska jag kolla sena sändningen av Idol!
Natti

Helgerna- i kortaste laget

Jag tycker alltid att helgerna flyger förbi, men denna tar nog priset! Teddy har varit i lokalen både lördag och söndag, vilket gjort att jag o Li fått roa oss på egen hand. Vi har promenerat en massa (Li travar på som bara den, hon älskar att gå utomhus) hunnit cykla, hälsa på moster o P, varit en snabb runda hos några vänner, äta middag hos farmor 2 dagar i rad med mera! Det var tänkt att vi skulle åka o bada, men eftersom lilla Tyringe har så dåliga öppettider tar vi det imorgon istället, när pappan tränar! Vi har faktiskt aldrig varit o badat i badhus med loppan innan, så det ska bli spännande. Hon älskar att bada i mormor o morfars utebubbelpool, så jag tror och hoppas hon kommer gilla badhus lika mycke :)

Men direkt imorgonbitti blir det en runda till staden med min partner in crime, Carro! Besök på banken, text & reklam, hitta tapet o köpa färg. Låter som en herrans massa, men det är en piss i nilen när man tänker på allt annat som ska fixas också. Men någonstans måste man börja, sägs det!

Nu har jag köpt overall till Li med! En röd superfin Mini a Ture overall! Den kommer hem nu i veckan, och jag hoppas den passar frökenlöken! Har inte hittat någon i butik som fallit mig i smaken, så det fick bli internätshopping, I love! I veckan kommer en styck skaljacka och ett par skalbyxor hem med! Även om hon inte får plats på dagis just nu är det likabra att börja samla på sig redan nu, det lär ju komma till användning ändå! Och eftersom lillan fortfarande kan ha sin geggamoja fleeceoverall i storlek 62/68 från förra vinten lär hon ju kunna ha alla grejer i vår med! Nu svävade jag iväg. Dags att sova, klockan ringer senast 8.00 imorgonbitti!

Kärleken- Meningen med livet

Innan jag fick Li var jag arbetslös, jag jobbade lite då och då som vikarie på skolsim, dagis och liknande. Varje gång det var dags att gå till jobbet önskade jag att jag skulle slippa. Idag är läget ett helt annat. Jag anser absolut inte att vara mamma är ett jobb, det är ett rent nöje, och en gåva. Förr satt jag gärna i soffan om mornarna, drack mitt kaffe och kollade på tv i flera timmar. Det har jag inte ro med idag. Jag älskar när det händer saker, precis som Li. Hon är ju så mysig att vara med, även om vi inte gör någpt speciellt. Det allra mysigaste är att promenera. Jag blir så stolt när jag ser henne ta sina små steg. Det är en underbar känsla, och jag ser ju hur stolt Li också är. Att få se henne växa upp är så jäkla häftigt! Det är en helt sjuk känsla som är omöjlig att beskriva. Jag kan inte förstå att lilla fis låg där inne i magen så länge, att det var henne vi längtade efter i över 9 måmader. Världens finaste, roligaste, busigaste och underbaraste Li. Jag vill spendera varje sekund resten av mitt liv med att beundra min fantastiska dotter, jag är hennes absolut största fan. Jag kan aldrig älska någon som jag älskar henne, det är omöjligt. Hela detta inlägget blev en lång kärleksförklaring, men vad gör det?


Idag har vi hittat på något väldigt mysigt och roligt för första gången tillsammans med moster. Vi har badat!! Jag var lite orolig övervatt Li inte skulle gilla det, om jag ska vara ärlig. Men oj så fel jag hade. Vilket litet vattenodjur vi har, haha. Hon hoppade från kanten, doppade huvudet, åkte rutschkana och härjade runder. Inte ett endaste pip från lilla damen. Det var ibland det mysigaste vi gjort! Nästa gång ska pappan följa med. Han kan inte missa allt bara för att vara duktig o slita i lokalen, lite kul måste alla ha!