fredag 26 november 2010

Fredagsmys

Angelica ringde och väckte mig imorse. Jag var helt yr och visste knappt vart jag hade häcken. Då var klockan nästan halv elva. En fin natt var de inatt med andra ord. Li är rolig hon. Varannan natt är hemsk, varannan helt underbar. Konstigt det där. Iallafall. Jag gick upp och drack kaffe. Sen slängde jag ihop en pastasallad med kassler och feta ost. (Nu lät det som att jag var Per Moberg typ, men nej, så groteskt slängdes den inte ihop) Sen hade jag och Lisen lite mys, käkade och så. Vid halv ett, ett var Angie här. Vilken fiiiiin mage! Så rund och hård och söt. Haha. Känns knäppt när jag tänker på att jag såg ut exkat sådär för snart 5 månader sen. Då vantrivdes jag. Men nu, idag när jag såg vad fin hon var saknade jag det. Man blir lite knäpp när man träffar någon som är gravid. Jag tycker att det är fruktansvärt fint med en kvinna som är gravid. Hon har en speciell utstrålning. Angelicas lilla flicka ville inte röra sig alls för mig idag :( Men någon gång hoppas jag på att få känna henne innan hon tittar ut. Åh, Li låg i min mage sådär som Angelicas flicka ligger i hennes. Nu är Li stor. Det är bara sitta eller stå (med hjälp) som gäller. Ligga ner är det värsta som finns. Om det inte är på mage, för då kan man ju rulla runt!

Nu ska jag titta runt lite här, läsa en o annan blogg kanske. Får se vad som händer ikväll. Tiden räcker inte till längre. Jag hade kunnat planera för flera veckor framöver. Men jag orkar inte.

Livets pussel

Igår hade jag och Teddy 2 år. I hela 2 år har vi varit tillsammans. Vi har haft många tuffa stunder, men ännu flera underbara! I vått och torrt har vi stannat vid varandras sida. Det är inte alltid lätt att leva med en annan människa. Vi är på många sätt så lika varandra, men även olika. Men på något sätt har vi lyckats fläta samman lite från oss båda, och det har blivit så himla bra! Sedan vi fick Li har kärleken växt. Det har varit en slags "nytändning" och vissa dagar känner jag mig nykär. Men ibland är det tufft. Utan sömn, en sjuk bebis, Teddy på jobb, plånboken ekar och jag som klättrar på väggarna. Man har inte samma tid för varandra. Man orkar bara inte. När Li sover är det skönt att bara kunna ligga på soffan, slötitta på tv och bara vara. Men de allra bästa stunderna är när vi ligger nära. Att bara få känna Teddys hjärta slå emot min rygg medans han håller om mig. Jag är så himla kär i min Teddy. Att veta att vi har många många år framför oss, tillsammans. Min familj, min fina underbara älskade lilla familj. Vi tre! Jag känner ett sånt lyckorus spridas genom kroppen bara av tanken! Nu är det snart jul, utanför dörrarna är det flera minus och snö, men här inne är det varmt, pyntat med julstjärnor och en massa kärlek!

onsdag 24 november 2010

Paket

Idag började dagen här hemma betydligt senare än vanligt. Klockan 10.40 kollade jag på klockan och fick en mindre chock! Li är ju min väckarklocka, vaknar inte hon så vaknar inte jag, that's it! Jag reste mig ur sängen och tittade på Li som låg i sin säng. Hon möter mig med världens leende! Bättre start på dagen går inte att få! Som vanligt bytte vi blöjan, startade kaffe och tittade på tv. Vid middag gick jag ut för att hämta in posten, och YES! Korten jag skickade in för framkallning i slutet av förra veckan hade kommit! Så 100 småkort och 6 förstoringar, alla på Li sattes idag in i ramar och pryder nu vårat vardagsrum. Inte alla 100 såklart, men en del utav dem! Julklänningen jag vann ifrån Tradera kom också idag, plus en liten napp från Bambino! Grädden på moset var ändå när jag såg att Vi Föräldrar också var med ibland all reklam! Så idag har jag och Li pysslat med kort och läst tidning! En helt underbar tisdag med andra ord. Imorgon ska vi in till stan för att umgås med Amanda (moster) Blir väl till att fika och titta i lite butiker. En mysig dag imorgon med alltså! Nu är klockan påtok för mycke idag med, men så är det när man vill ha lite egentid efter lillfisen somnat, vilket hon idag gjorde väldigt sent. Hon kämpade länge för att hålla ögonen öppna, men till slut gick det inte längre. Så nu ska jag gå upp och göra min älskling sällskap.

tisdag 23 november 2010

Ny vecka

Helgen passerade i ilfart och nu är en ny vecka här, det innebär nya möjligheter. Helgen blev iallafall lugn och skön! En liten visit i Finja, hemmamys och billetande.. Blev ingen bil, men att titta skadar inte säger dom. Jag hann även med att baka bullar. Dom godaste bullarna någonsin enligt Teddy och min familj. Man blir alltid glad för lite beröm, om det så bara rör sig om bullar. Idag bakade jag kolakakor med, för det ville Teddy ha. En hel plåt har gått åt idag, så även dom vart uppskattade. Annars har vi inte gjort mycke idag. Li har varit en lugn och harmonisk bebis, så jag har fått mycke egentid. Det behövs ska jag säga! Jo, Amanda har ju varit här idag med, vi färgade mitt hår (skatbo?) Blev en lite mörkare nyans, trivsamt! Jag passade på att klippa till luggen med. Det syns väl inte så värst mycke, men bättre känns det! Nu sitter jag här i min ensamhet som vanligt, Li sover och Teddy är på jobb. Jag längtar något fruktansvärt till helgen redan nu. Första advent på söndag, det innebär att jag får sätta upp ljusstakar och julstjärnor i helgen! Jag älskar julen, och längtar till det kommer ordentligt med snö, och detta eviga regnande upphör! Extra mysigt denna julen med. Det är ju Lis första jul, och den ska göras speciell och minnesvärd! Jag vill köpa 100 julklappar till henne och hinna göra vid hennes rum innan jul. Gud, jag har en riktigt bra känsla inför denna jul, jag hoppas jag har rätt!

Denna adventsstjärna vill jag att ska pryda Lis fönster i vinter:

Världens roligaste bild på Li får avsluta kvällen, se och njut:



Och Angelica, nu såg jag din kommentar :)