torsdag 23 juni 2011

Long time no see!

På begäran skriver jag nu ett inlägg! Får väl se när nästa dyker upp! Det är allt annat än lätt att få tid över till datorn! Och att knåpa ihop ett inlägg som är någerlunda läsvärt känns om ännu omöjligare! Får se om någon orkar läsa :)

Li är nu 11 månader gammal, om bara några dagar fyller min "lilla" tjej ett helt år! Som jag (och alla andra mammor) har sagt så många gånger förr vet jag inte riktigt vart detta året tagit vägen? Jag har det mesta dokumenterat, men har så mycket verkligen hunnit hända på bara ett år? Visserligen har det varit de häftigaste året någonsin, men ett år? Come on! Bara för ett litet litet tag sen kom vi hem med världens finaste lilla tjej, 3420 gram tung och 50 cm kort! Vart är hon idag? Det är förvisso ingen heffaklump till dotter vi fått, gissar väl på att hon är ca 70 lång och runt 9 kilo tung i dagens läge? Kan nog stämma ganska bra! Igår tog hon sina första stapplande steg! Tre steg på raken som mest, men nu börjas det! Om perioden hon började krypa och resa sig mot saker var intensiv, undra då vad den kommande kommer vara? Nu är det ju hela 70 cm för det lilla huvudet att falla ända ner på marken (händer nästan varje dag visserligen att hon gör en mindre kul vurpa och kysser golvet) men det är väl sånt dom gör? Trillar, slår sig och på samma sak igen? Och lika hemskt är det varje gång hon verkligen slår sig! Lite blod har även kommit, speciellt den gången hon skallade soffbordet och spräckte "strängen" under överläppen. Usch i mitt stackars hjärta!

Hon är så envis min tjej. Ska prova på allt, klättra på allt. Hon "kan själv" (undra vart det komme ifrån, host) Men med lite envishet kommer man långt, och det ska jag berätta för henne varje dag när hon väl förstår innebörden med det! Hon sover fortfarande väldigt bra om nätterna, vaknar sällan, och sover länge, just the way I like it :) Haha. Men på dagarna är hon inne i en mindre kul period då det sipprar stora krokodiltårar längs kinderna bara man närmar sig spjälsängen. Sova? Pft, kan man göra när man blir gammal!

Tja, vad kan jag mer dela med mig av? Imorgon är det midsommar och vi firar det hemma tillsammans med Angelica, Lasse och sötaste Heidi! Blir en tur till åparken för dans och sång och sånt man gör en svensk midsommar (?) haha. Efteråt grillar vi, äter jordgubbar, dricker lite vin och umgås! En perfekt midsommar tillsammans med fina vänner, utan rå fisk!

Det får räcka för denna gången! Det är ingen rolig blogg jag skriver, I know, men det finns inte alltid tid till roliga, inspirerande blogginlägg från en trött morsa om hennes underbara, fantastiska liv som mamma till den finaste flickan i världen :) Glad midsommar!