fredag 19 augusti 2011

Planering och filosofering

Sen kväll för mig idag med. Blir lätt så när man dels får sova länge, dels har en massa man inte hinner med om dagarna. Tror alla föräldrar kan känna igen sig (kanske inte de vars barn vaknar vid 5- 6 om mornarna) Jag är iallafall som mest effektiv på kvällen, och har alltid varit. En nattuggla även kallad! Har suttit här i sängen nu i snart 3 timmar och googlat, skrivit ner, kollat blocket och druckit kaffe! Sådana här kvällar uppskattar jag, då jag fritt kan hålla på med mitt, utan att någon (läs; en styck sambo och en styck dotter) avbryter och kräver uppmärksamhet. Mysa effektivt, haha. Allt flyter på reletivt smärtfritt just nu, peppar peppar. Det är en massa som ska skötas, kollas upp, grejer som ska bokas och saker man ska lära sig. Men det är härligt för det mesta. Kan inte hjälpa att jag mitt i allt känner viss besvikelse på det privata planet. Förståelse och medmänsklighet är viktigt för mig. Man kan inte alltid vara på alla ställen, hur gärna man än vill. Jag kämpar för att få ihop allt med framtidsplanering, barn och en sambo som jobbar nätter söndag- fredag. Jag önskar att jag hann och orkade allt jag vill, men det går helt enkelt inte. Det är ge och ta som gäller absolut, men förståelse är en del i det hela!


Nu går ögonen i kors och hjärnan håller på att lägga av. Lite sömn sen kör vi på imorgon igen! Skönt med en älskling vid min sida iallafall 2 nätter innan vardagen börjar om på söndag igen!

onsdag 17 augusti 2011

Fullt ös medvetslös

Har precis lagt mig i sängen efter en fullspäckad dag. Inget ovanligt nu för tiden, det här med fullspäade dagar alltså, haha. Ett besök på banken har bland annat hunnits med, och lite shopping på maxi! Li har varit på toppen humör hela dagen,och det uppskattas när allt går i ett. Fick en klump i magen i förmiddags när Li satt på mattan och bläddrade i sin pekbok! Vart tar tiden vägen? Lilla fröken är nu över 13 månader. Får ont i hjärtat när jag tänker på att det snart är dags för dagis för hennes del. Dagarna vi har nu kommer aldrig tillbaks, o där sitter jag i soffan medans hon leker själv på mattan?! Jag vill ta vara på varenda sekund tillsammans med henne! En massa prat om en o samma sak känner jag nu, men det jag vill komma fram till är att jag får lite smått ångest när jag tänker på vart tiden egentligen tar vägen!? Men jag antar att alla som har barn ibland fastnar i dessa tankebanorna!

Imorgon blir det ännu en fullspäckad dag. Har en massa att stå i o Li kommer hänga med hela dagen så allt tar lite längre tid, samtidigt som allt blir 10 gånger roligare mesta haha :)

måndag 15 augusti 2011

Vi lever

Hej ni som fortfarande tittar in här trots den sjukt dåliga uppdateringen! Nu är det slut på semestern tråkigt nog. Men vi har verkligen haft en underbar sommar trots det ständigt dåliga vädret Sverige bjudit på! Jag har varken haft tid eller prioriterat att sitta vid datorn, så mycke annat lockar ju när hela familjen är samlad. Vi har hunnit med bland annat Astrid Lindgrens Värld och Kolmården! Li som är helt tokig i djur älskade Kolmården! Lilla tjejen har älskat att ha pappa hemma. I morse när jag tog upp henne pekade hon mot vårat sovrum o sa: -Pappa!? Det värmde hjärtat på en morgontrött mamma, samtidigt som det känns tungt att vardagen med ensamma nätter och dagar är här igen, redan! Och ute har det hunnit bli höst på riktigt, redan i augusti, vilket känns helt sjukt! Men vi gillar läget och bunkrar upp med en massa ljus och varma filtar! Hade verkligen behövt införskaffa lite höstkläder åt både mig och lillan. Mycke händer i mitt liv just nu, en massa roliga saker faktiskt, men mer om det en annan dag! Ska försöka titta in snart igen! Busy morsan ;)