torsdag 10 februari 2011

Om mitt mirakel

Född: 8 Juli 2010
Föddes för tidigt/sent: 10 dagar över tiden!
Var: Helsingborgs lasarett

Tid: 21.50
Födsel vikt: 3460 gram
Födsel längd: 50 cm 
Besökare på BB: Mormor, morfar, moster och farmor.
Namn: Li Elsa

Ålder: 7 månader 2 dagar
Namnbetydelse:
Li är ett skandinaviskt namn som kommer av namn som Anneli och Rosalie.
Li kommer också från Kina och betyder "den vackra" i feminin form, men kan också betyda "den starka, förstånd/logik, gryning och svart".

Nyligen lärt sig: Att vinka när man säger hej.
Vaknar/ går och lägger sig: Vaknar sällan innan 10.00, går och lägger sig mellan 21-23.
Dagis: Har vi inte ens börjat fundera på.
Vikt nu: För snart en månad sen vägde hon 7560 om jag inte minns helt fel.
Längd nu: 68 cm sist på BVC.

Mammagris eller pappagris: Helt klart en riktig liten mammagris :)
Favorit bus: Dra i lampsladden vid soffan (gråter krokodiltårar när man säger nej till henne) Jaga vovven med gåstolen! Kladda i mat som spills på bordet.
Favorit mat: Just nu går det mesta ner :)
Favorit dricka: vatten ur glas, vems glas kvittar! (Hon börjar "bäfta" direkt hon ser ett glas, haha)
Gillar inte: att ligga stilla, Nestles sjötunga med potatis.
 Favorit leksak: Allt som lyser, speciellt min mobil! Pappas snusdosa är med kul.
Favorit tv program: Li gillar allt som går på tv, speciellt om det är musik med i bilden :)
Favorit musik: Hon dansar till precis allt, till och med dammsugar ljudet!
Sover i: Pyjamas, strumpbyxor o body..
Favorit personer efter mamma och pappa: Moster, utan tvekan :)
Barnvagn: Brio Sing! Vi bytte nyligen till sittdelen, och Li älskar det!
Försäkring: Trygghansa
Blöjor: Libero storlek 4, ibland Libero Up & Go storlek 4.
Hur många tänder: 2 små bissingar i underkäken!
Storlek i kläder: 68/74

Syskon: Inga. Får se i framtiden :)



Vardagsprat

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen! Visserligen har jag bara varit där två gånger än sålänge, men imorgon är det dags igen. Första gången trodde jag att jag skulle dö! Men redan andra gången orkade jag mycke mer än första! Det är väl härligt när man märker skillnad så fort? Det är verkligen ett perfekt gym för mig! Inte en massa uppumpade stroppar som springer omkring och spänner sig! Nej, än sålänge har jag inte träffat någon under 40 :) Tanterna på morgonen är så gulliga, och pratar mer än gärna med en. Haha.

På lördag skulle egentligen jag och Amanda på spa i Torekov, men nötterna "glömde" meddela att de inte erbjuder behandlingar på helgen?! Jaja, men vecka 8 har Loppan sportlov, så vi får ta det då istället :)

Nästa vecka är Teddy ledig, hela veckan! Jag ser så fruktansvärt mycke fram emot det! Vi ska hinna med en massa massa mys! Äntligen ska jag få sova brevid min älskling igen, få gå och lägga mig tillsammans med honom, och vakna upp samtidigt som honom! Det känns som riktig lyx, eftersom det sker så sällan! Jag hoppas även få hälsa på Angelica och hennes lilla Heidi, som jag ännu inte träffat!

Just nu sover min ligist! Jag tänkte skriva lilla, men hon är ju inte liten längre?! Varje morgon när jag kommer in till henne ligger hon i fotänden, på mage och filurar! Haha. Idag fick hon smaka sin första macka föresten. Jag skar först en lång skiva med lite smör på, jag tänkte att hon kunde få hålla den själv. Men då pregar hon in hela biten i munnen! Jag är livrädd för det här med att sätta saker i munnen, så panik fick jag självklart! Så jag delade den i mini mini bitar som hon kunde plocka själv. Uppskattat av 7 månaders ligisten! Nu sover hon och jag funderar på att vila en stund jag med!

söndag 6 februari 2011

En trött mamma

Fy för tusan vad trött jag är. Li är nog inne i en växt period, är förkyld och får tänder. Det är ingen höjdar kombo, och bidrar till minimalt med sömn för min del. Inatt har jag varit inne hos henne minst 2 gånger i timmen. Amanda hjälpte mig ett par gånger, tack o lov. Hon är så täppt i lilla näsan att hon inte kan ligga ner o äta. Jag håller tummarna hårt för en bättre natt, men jag vågar knappt hoppas. Om hon inte sover bättre inatt kommer jag nog be mamma om hjälp vilken natt som, för såhär orkar jag inte ha det. Eftersom Teddy jobbat tre helger i rad nu, har jag inte fått sova mer än max tre timmar i sträck under dessa veckorna. Men nästa helg kommer bli  U N D E R B A R !!!! Teddy överraskade mig härom morgonen med att berätta att jag ska på spa i Torekov tillsammans med Amanda! Vi ska bada i japanskt utomhusbad, få valfri behandling och lunch! Tror ni jag längtar eller?! Knappt! Guuuud så underbart det kommer bli. En heldag med ompyssling, lyx! Jag har världens bästa sambo! Nu ska jag hoppa bums i säng. Li somnade precis, snorlisa. Om natten blir bra ska jag träna mitt första styrketräningspass imorgonbitti!