torsdag 20 januari 2011

Nya tider, bättre tider!

Dagen har varit en utav de segaste någonsin! Nu kommer jag låta som en äkta soffpotatis, men guuud vad jag saknar tv:n!!! Eftersom vi (dummast i hela världen) glömt o teckna nytt efter att de gamla gick ut står vi här nu, med tv- utan kanaler!!! Suck! Li saknar nog med den.. Hon vill inte alls lika gärna stå i gåstolen i tvrummet som alltid annars. När Barnkanalen är på kan hon stå där i hur länge som helst, men inte idag! Så idag har det blivit en massa kel och bus här hemma. Lillan har nog lite ont i magen, och kämpar för att kunna "poopa" Stackars liten. Men hon fick katrinplommonpuree innan (som hon älskar) så jag hoppas de ska hjälpa till på traven!
Ikväll är det bara jag och Li här hemma. Ingen Teddy och ingen Amanda. Det känns så jäkla tomt, men än sålänge går de bra. Värst lär de väl bli sen när jag ska lägga mig. Usch så mörkrädd jag blivit! Men det är ju ingen skillnad på inatt jämfört med alla andra nätter förutom att jag är själv. Så jag biter ihop!

Idag gjorde jag något som är helt underbart gott! En råkostsallad/ veckosallad! Nyttig som bara den, och goood! Jag hade i: morötter, vitkål, paprika, purjolök, olja, vitvinsvinäger, timjan och liite liite socker! Att endast dricka nutrilett funkar inte, jag blir som ett åskmoln och förbannad på precis allt! Så att byta ut ett mål om dagen är det som jag hoppas ska funka för mig. Viktnedgången lär ta lite extra tid, men förhoppningsvis kommer jag inte gå upp alla kilo jag tappat när jag börjar käka igen. Just nu håller jag på o samla på mig massa nyttiga recept! Jag älskar att laga mat, och att den hädanefter kommer vara nyttig gör bara hela saken roligare :)

Snart kommer min helt underbara pappa och bror o lämnar OC boxen till mig! Innan sa de att de inte kunde komma, då grät jag efteråt. Löjligt, men att inte äta ordentligt och ha en massa motgångar är ingen bra kombo! Men nu är kvällen räddad, tack o lov! Nu ska jag kela med min lilla fis som ligger på golvet o gör en massa konster. Pajasen :)

onsdag 19 januari 2011

Stor tjej!

Lis tredje natt på eget rum var en ren dröm. Hon sov hela natten! Vaknade först vid 7 o ville ha mat, sen fick jag väcka henne vid 10! Ännu en gång bevisat att hon behövde nytt rum, även om jag vill hämta in henne till mig! Vid 7 fick jag panik, var helt hundra på att något hänt henne, eftersom jag inte varit där inne på hela natten. Men efter en check o mat kunde jag gå o lägga mig och sova vidare. Vid halv 11 idag hade vi tid på BVC för 6 månaders kontroll. Damen väger nu 7520 gram och är 65 cm lång. Stor tjej nu!

Efter BVC promenerade vi till Carro och hennes pojkar! Skönt att ses bara vi, inte 50 andra personer runt omkring! Efter dagens samtal och letande är jag nu riktigt taggad på att plugga! Åh, jag vill bli något! Göra någon nytta.
Kvällen spenderades hemma med Amanda och bästa Johanna! Som snart lämnar Svenneland igen. Usch, känns inget vidare!

Jag kämpar på med min diet. Det är verkligen inget kul, men jag måste stå ut!

måndag 17 januari 2011

Liten är stor!

Nu har vi gjort det..... flyttat in Li på eget rum! Inatt var första natten. Jag trodde att det skulle bli en helvetesnatt utan dess like. Men jag hade fel fel fel. Var inne hos henne klockan 3.05 och 5.00. Första gången drack hon några klunkar, andra gången var de bara nappen som skulle tjoffas in. Teddy väckte henne vid 8 när han gick upp (av misstag) då gav han henne nappen, sen sov vi till 9.30! Helt okej enligt mig! Jag sov desto sämre inatt. Låg vaken och lyssnade efter henne. Var ju livrädd att jag inte skulle vakna av vakten, men direkt den lät flög jag upp ur sängen. Det känns både bra och dåligt att ha henne på eget rum. Det är nu bevisat att hon blev störd av oss och sover bättre ensam, men JAG vill ha henne nära mig! Jag antar att det är såhär det känns ibörjan, det kvittar väl om ens bebis är 6 månader eller 2 år. Är man van vid att ha dom nära känns det ju skitkonstigt när dom inte är där längre! Men vi ska prova minst 4 nätter, det rekomenderade dom på BVC. Så det kör vi på. Hennes rum är ju så fint nu, ett riktigt prinsessrum. Jag är så nöjd med rummet, och vill vistas där hela dagarna helst! Ska ta kort på det sen en dag och lägga upp här, Lis allra första rum.

En annan förändring nu då.. Jag ska börja på diet. I 2 veckor ska jag endast dricka Nutrilet/ Naturdiet shakes. Nu jävlar ska jag bli fitt. Har varit och shoppat idag, så nu kör vi! En riktig rivstart! Sen ska jag börja på gym tillsammans med mamma. Ett gym där mest gamla går, folk som aldrig tränat och liknande. Jag vill kunna träna på mitt sätt, i mitt tempo utan att behöva skämmas. Jag har aldrig gått på gym, så det ska bli riktigt kul. Man signar för ett helt år, och betalar 500 spänn varje månad. Då får man gymma när man vill, gå på yoga, box, spinning mm när man vill. Det är dyrt som fasen, men de får de vara värt. Så idag har jag mätt mage, lår, armar och bröst. Längtar tills man ser centimetrarna minska. Spännande de här!